Hva gjør man når man kommer hjem etter nesten 3 uker i Kambodsja og kjøleskapet er tomt?
Da tar man en sjekk i fryseren og ser om det finnes noe der som kan brukes til en enkel middag. Etter 25 timer på reisefot var det ingen som hadde spesielt lyst til å handle inn noe. På vei fra flyplassen hadde vi stoppet og kjøpt melk og noen grønnsaker, det var alt.
Det var ikke så mye som fristet i fryseren heller, eller det ville ta lang tid å tine opp. Men jeg fant i alle fall noe jeg kunne bruke og som endte opp i en smakfull rett som var ganske spicy.
Ingredienser
- Ca 500 g reker
- 1/2 løk
- 4-5 hvitløkfedd, hakket
- 1 stor chili, hakket
- 1/2 pk frosne erter
- 6 cherrytomater delt i 4
- 1 boks kokosnøttmelk
- 2 ss sambal olek chilipasta
- 1-2 ss fishsauce
- saft av 1/2 lime
- smak til med salt og pepper
- Smør /olje til steking
Fremgangsmåte:
- Tin rekene (du kan selvsagt bruke ferske, men jeg hadde kun frosne)
- Skrell og hakk grønnsakene
- Smelt smør i stekepannen
- Tilsett grønnsakene og la det surre
- Tilsett ertene og la de surre med noen minutter
- Tilsett chilipasta, lime, fishsauce og kokosnøttmelk
- La dette småkoke til det begynner å tykne
- Tilsett rekene og la det bli varmt