Reker med kokosnøttmelk og chili

IMG 4749

Hva gjør man når man kommer hjem etter nesten 3 uker i Kambodsja og kjøleskapet er tomt?

Da tar man en sjekk i fryseren og ser om det finnes noe der som kan brukes til en enkel middag. Etter 25 timer på reisefot var det ingen som hadde spesielt lyst til å handle inn noe. På vei fra flyplassen hadde vi stoppet og kjøpt melk og noen grønnsaker, det var alt.

Det var ikke så mye som fristet i fryseren heller, eller det ville ta lang tid å tine opp. Men jeg fant i alle fall noe jeg kunne bruke og som endte opp i en smakfull rett som var ganske spicy.

Ingredienser

  • Ca 500 g reker
  • 1/2 løk
  • 4-5 hvitløkfedd, hakket
  • 1 stor chili, hakket
  • 1/2 pk frosne erter
  • 6 cherrytomater delt i 4
  • 1 boks kokosnøttmelk
  • 2 ss sambal olek chilipasta
  • 1-2 ss fishsauce
  • saft av 1/2 lime
  • smak til med salt og pepper
  • Smør /olje til steking

 

Fremgangsmåte:

  • Tin rekene (du kan selvsagt bruke ferske, men jeg hadde kun frosne)
  • Skrell og hakk grønnsakene
  • Smelt smør i stekepannen
  • Tilsett grønnsakene og la det surre
  • Tilsett ertene og la de surre med noen minutter
  • Tilsett chilipasta, lime, fishsauce og kokosnøttmelk
  • La dette småkoke til det begynner å tykne
  • Tilsett rekene og la det bli varmt
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.