Noen tips til Kambodsjareise

Hvis du, som oss, ønsker å reise rundt i landet på egenhånd er det nyttig med noen tips tror jeg. Derfor dette innlegget som er nettopp det, noen tips til Kambodsjaferie on your own.

Transport

Vi reiste fra Bangkok til Siem Reap med Bangkok Air. Flytid ca. 45 minutter. Jeg tror det er det eneste flytilbudet. Men det er også mulig å ta buss, det er mye billigere, men tar en del timer.

Fra Siem Reap til Phnom Penh valgte vi å ta drosje. Prisen var 90$ , turen tok 6-7 timer. Jeg vil absolutt anbefale privat transport her, veiene er så dårlige at det må være grusomt å kjøre buss. Men er man ung og sprek går det nok bra og det koster nesten ingenting. Fordelen med landtransport er selvsagt at man får sett og opplevd mer av landet. Dersom man ikke er så interessert i det kan man ta fly også. Prisen er ca 130 $ og turen tar ca 30 minutter. Hadde jeg visst hvor fæle veiene er hadde jeg nok valgt flytransport, prisen er ikke mye høyere enn for drosje.

Mellom Phnom Penh og Sihanoukville tok vi også drosje. Her er imidlertid veiene bedre og det hadde gått fint å ta buss. Prisen for drosjen var 60$ og turen tok drøye 4 timer. Med buss hadde det tatt 1 time mer. 

Vi kommer også til å ta drosje når vi skal tilbake til Phnom Penh for å fly til Bangkok og videre til Norge.

Overnatting

Vi velger alltid bra overnattingssteder når vi er ute og reiser, det gjorde vi nå også stort sett. I Siem Reap bodde vi på Soria Moria hotel. Vi valgte hotellet på grunn av konseptet det drives etter, nemlig ansvarlig turisme. Du kan lese mere om dette hotellet på innlegget fra Siem Reap . Det var et helt greit hotell med hyggelige ansatte. Svømmebasseng i hagen, jacuzzi på takterrassen, TV på rommet og gratis wifi overalt (litt ustabilt) Bestilte hotellet gjennom Booking.com .

I Phnom Penh bodde vi på et nydelig sted, The Villa Paradiso – Boutique Hotel . Her er det 12 suiter med forskjellig tema, vi bodde i Harmonisuiten. Her hadde vi vår egen lille hage hvor vi spiste frokost hver dag. Stedet tilbød spa, visstnok det beste i byen, og de hadde svømmebasseng. Veldig bra Wi-fi. Her bestilte vi rett fra hotellet for da hadde vi mulighet til å velge hvilken suite vi ville ha. Jeg anbefaler hotellet på det sterkeste. Ikke av de billigste.

I Sihanoukville bor vi på Sokha Beach Resort, et flott ferieanlegg som tilbyr det meste. Jeg kan absolutt anbefale dette, men som jeg har skrevet i et tidligere innlegg ville jeg heller bodd på Otres Beach fordi det er så rolig og avstressende. Jeg følte at det hadde vært så deilig etter reisen og opplevelsene tidligere på turen. Men jeg har bare positive ting å si om Sokha Beach Resort, bortsett fra et veldig høyt prisnivå sammenlignet med alt utenfor porten. Det er nok av ulike overnattingsmuligheter her, alt fra luksus til enkle strandhytter.

Opplevelser

I Siem Reap sier det seg selv, det er jo Angkor-templene som er årsaken til at folk reiser hit. Jeg viser ellers til blogginnlegget Velkommen til Siem Reap

I Phnom Penh synes jeg S21 (Torturmuseet) og Killing Fields er noe man bør få med seg, viser også her til blogginnlegget Phnom Penh – kontrastenes by

I Sihanoukville er det jo i grunnen bare en ting å gjøre; bade, snorkle, dykke, reise på båtturer og andre vannrelaterte aktiviteter. Eller bare ligge rett ut på en strand og nyte varmen. Viser ellers til blogginnlegget Velkommen til Sihanoukville

Valuta

I Kambodsja brukes US $ overalt, men de har også sin egen valuta som brukes i mindre grad. For summer under 1$ får man imidlertid alltid vekslepenger i lokal valuta. Det er greit med minibanker og de fleste har begge valutaer. Bruk koster stort sett 5$ pr. gang.

Visum

Akkurat som i Thailand får du ordnet med visa på flyplassene i Kambodsja. Pass på at du har 25 $ i kontanter per pass.

Hygiene

På de stedene vi har vært har hygienen vært bra. Det er stort sett rene og pene toaletter, ikke hull i gulvet. Men det kan være greit å ha med toalettpapir da det hender at det mangler.

Vann skal man selvsagt ikke drikke med mindre det er renset. På enkelte restauranter får man renset vann, det kan trygt drikkes.

Isbiter er (antagelig..) alltid laget av renset vann så de trenger du ikke å helle ut.

Ha alltid med antibac, eller lignende produkter. Bruk det ofte, spesielt etter å ha tatt i penger.

Fremkolmstmidler

Innenfor byene brukes tuk tuk, det går helt fint. De er ikke så raske og de er sikkert ikke så trygge heller, men man kommer fram. Husk å prute! Det lengste vi tok tuk tuk var 18-20 km, dette tok ca 45 minutter. Vi leide tuktuk en hel dag i Siem Reap for 15$, ellers er 2-8$ normalt på småturer.

Mat

Vi synes det Kambodsjanske kjøkkenet (khmer-food) er nydelig. Masse grønnsaker samt fisk, kylling og annet kjøtt. Deilige supper spesielt. Fra mildt til kraftig krydret. En rett kostet fra 3 – 10 $ de fleste stedene vi spiste. Øl for 1 – 2 $. Glass med ok vin var også tilgjengelig overalt, dog i begrenset utvalg. Flaskepris 10 – 20 $

Jeg har lyst til å reise tilbake hit igjen, og det anbefaler jeg andre å gjøre også. Om noen år tipper jeg at landet har endret seg. Det blir mere turisme og større utbygginger, på godt og vondt.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *