Torsk er favorittfisken min fremfor noen, og spesielt torskeloin. Dette er det beste stykket på torsken, og kan vel nesten kalles for torskens indrefilét. Stykkene er tykkere enn filéten og selvsagt helt benfrie, nyyydelig. Jeg kjøper alltid disse stykkene hvis de er å få tak i.
Som nevnt er torsk min favorittfisk og jeg elsker å eksperimentere med forskjellig tilbehør, som regel blir det knallgodt. Torsk passer på en måte sammen med alt mulig, og hver gang jeg prøver noe nytt synes jeg det er det beste hittil. Jeg har mange torskeoppskrifter på lager og de vil bli presentert på bloggen etterhvert.
Ingredienser 4 personer:
- Ca 800 g fersk torskeloin eller filét
Blomkålpuré:
- 4-5 middles store mandelpoteter
- 1 middels stort blomkålhode
- 2-3 gulrøtter
- 1 neve kruspersille, hakket
- 1 ss meierismør
- 1/4 boks creme fraishe
- salt og pepper
Chorizopølse med grønnsaker
- 1 pakke (260 g) ferske chorizopølser, f.eks. fra Jacobs
- 1 stor rød chili uten frø, hakket
- 5 ringer med søt paprika, hakket
- 1/2 purre, hakket
- Saften av 1/2 sitron
- 1/2 – 1 dl olivenolje
FREMGANGSMÅTE:
Torskeloin:
- Del fisken i passende serveringsstykker
- Dryss på havsalt og la det stå ca 15 minutter
- Skyll av saltet og tørk fisken
- Salte og pepre fisken på nytt
- Ha litt olje i et ildfast fat og legg fisken i fatet
- Bak fisken ved 180 grader med over/ undervarme i ca 15 minutter, men prøv deg frem her
- Fisken skal flake seg når du pirker på den
- Når du mener den er nesten ferdig tar du den ut av ovnen og legger aluminiumsfolie over
- La den stå på benken i 5 minutter før du legger den opp
Blomkålpuré
- Skrell poteter og gulrøtter og del dem i små biter
- Rens blomkålen og del i små buketter
- Legg grønnsakene i kjelen og la den koke opp
- La grønnsakene koke til de er helt myke, ca 30 minutter
- Slå av vannet og la dem dampe tørre
- Mos grønnsakene med en stavmikser
- Tilsett creme fraishe
- Tilsett hakket persille
- Tilsett 1 ss meierismør
- Smak til med salt og pepper
Chorizo med grønnsaker
- Fjern skinnet på pølsene og del dem i ganske små biter
- Brun dem i tørr stekepanne til de begynner å avgi væske
- Hakk grønnsakene og ta dem opp i pannen
- Press saften av 1/2 sitron over
- Tilsett olivenolje
- La det hele surre sammen noen minutter
Montering:
- Legg blomkålpuré midt på tallerkenen
- Legg et fiskestykke over
- Dryss chorizoen over og rundt
- Pynt gjerne med noe grønt hvis du har
Bon Apetit!