Thailandsk gul curry med Prik Naam Plah

IMG 4431

Om under 1 uke er jeg i Thailand, det blir deilig. Vi skal ha 3 overnattinger i Bangkok før vi reiser videre til Kambodsja. Jeg har vært i Bangkok tidligere og spist mye god mat, og selvsagt er jeg godt kjent med thailandsk mat fra andre steder også. Personlig synes jeg Thailand har verdens beste kjøkken, det er sunt, smaksrikt og spennende. Men det er også relativt spicy i forhold til vårt kjøkken.

For å forberede smaksløkene på den spicy maten klinket jeg til med en thaicurry for litt siden. Det er på ingen måte uvanlig at det blir servert thailandsk eller annen asiatisk mat her i huset, så denne curryen er en variant av andre curryer jeg har laget. Som vanlig er den smakfull og god, og litt spicy. Er du glad i ordentlig sterk mat så øker du mengden av chili og currypaste.

Ingredienser 4 personer:

  • 4 kyllingfiléter
  • 3-4 ss solsikkeolje eller annen nøytral olje
  • 1 neve sukkererter
  • 1/2 squash
  • 1-2 chili uten frø
  • 1/2 løk
  • 3 vårløk
  • 3 gulrøtter
  • 3-4 ringer av rød, søt paprika
  • 4 ss gul currypasta
  • 1 1/2 ss rørsukker
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 dl kyllingfond (eller buljongterning)
  • 2 ss limesaft
  • 4 ss fishsauce
  • 3 ss oystersauce
  • 1 neve frisk koriander
  • 1neve thaibasilikum (ikke det samme som norsk basilikum)
  • 1ss knuste, tørkede kaffir limeblader
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Start med å røre sammen sukker, kokosmelk kyllingkraft, limesaft, fishsauce og oystersauce i en bolle
  • La det stå på benken mens du tar deg av det andre
  • Rens og kutt grønnsakene i strimler
  • Skjær kyllingen i biter/ strimler
  • Fres kyllingen i oljen i 3-4 minutter, avhengig av hvor store bitene er.
  • Stek litt om gangen og pass på at kjøttet ikke steker for lenge.
  • Ta kyllingen ut av pannen og sett det til side
  • Fres grønnsakene i varm panne i 3-4 minutter

IMG 4425

  • Pass på at det ikke steker for lenge
  • Ta grønnsakene ut av pannen og sett til side
  • Fres gul currypasta i pannen og tilsett blandingen fra bollen
  • Kok opp og la det surre til det tykner, ca 10 minutter
  • Hvis det ikke tykner, eller hvis du ikke vil vente på det, kan du jevne sausen med maizenna utrørt i litt kaldt vann
  • Tilsett kaffirlime-blader
  • Smak til om det trengs mer av et eller annet (sukker, lime, curry el.l.)
  • Tilsett kyllingen og grønnsakene og la det koke opp
  • Tilsett hakket frisk koriander og thaibasilikum

IMG 4427

  • La det trekke noen minutter til det er gjennomvarmt
  • Serveres med jasminris

IMG 4433

I Thailand serverer de gjerne Prik Naam Plah ved siden av maten, så hvorfor ikke prøve det? Det er spicy, men smaker kjempegodt ved siden av thailandsk mat.

NewImage

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.