Søtpotetsuppe med kylling og estragon

IMG_4251

Jeg elsker supper og spiser det minst en gang i uken, gjerne oftere også. Tror faktisk jeg kunne spist suppe hver eneste dag. Suppene mine lages fra bunnen av, det er da de blir best synes jeg. Men har man dårlig tid kan man også ta utgangspunkt i en suppepose og så tilsette forskjellige godsaker og sette sitt personlige preg på den.

Det er ikke så enkelt med denne suppen, jeg har i alle fall aldri sett søtpotetsuppe i pose, men kanskje det finnes likevel. Men denne suppen er ikke så veldig arbeidskrevende, og dessuten er den utrolig god!

Ingredienser 4 personer:

  • 2 store søtpoteter
  • 5-6 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 tommel frisk ingefær, finhakket
  • 1 boks kokosmelk
  • 1/2 liter vann
  • Kyllinfond eller buljongterning
  • Litt hakket estragon
  • 1/2 lime
  • Salt og pepper
  • kyllingfilét

 

Fremgangsmåte:

  • Skrell søtpotetene og del dem i terninger
  • Kok terningene til de er helt møre, 15-20 minutter
  • Ha finhakket ingefær, chili og hvitløk i en panne og surr det noen minutter til det er mykt
  • Når søtpotetene er ferdig kokt slår du av vannet og damper det tørt
  • Bland grønnsakene med potetterningene og mos det hel sammen med en stavmixer
  • Kok opp kokosmelk, vann og kyllingfond
  • Tilsett  grønnsaksmassen i kjelen og bland godt
  • Kok opp og la det trekke noen minutter
  • Smak til med limesaft mot slutten
  • Smak til med salt, pepper og evt annet krydder
  • Del kyllingfiléten i terninger og surr i pannen
  • Hell suppen i egnede tallerkner og legg kyllingterningene på toppen
  • Pynt med estrago
  • Server suppen med godt brød ved siden av

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Søtpotetsuppe med kylling og estragon”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *