Her får du en ny og deilig lakserett med få kalorier. Det er mange fiskeretter på bloggen rett og slett fordi jeg elsker fisk og spiser det gjerne flere ganger i uken. Det er ikke så ofte jeg pannesteker laksen, men i denne oppskriften er det nettopp det jeg har gjort. Den har en sprø skorpe, og flaker seg når du pirker på den. Innerst har den en ganske rå kjerne slik jeg liker. Hvis du foretrekker at laksen er gjennomstekt så steker du den bare lenger, men pass nøye på at den ikke steker for lenge så den blir tørr. Da smaker den ikke godt synes jeg.
Denne retten er kjempenkel å lage og ikke tar det lang tid heller.
Ingredienser 4 personer:
- Ca 750 g laksefilét
- Olivenolje
- 1 stk mango i terninger
- 1 stk avocado i terninger
- 2 tomater i terninger
- 2 sjalottløk, hakket
- 1 rød chili, hakket
- 1/2 søt paprika, hakket
- 1 boks cottage cheese
- 1 neve basilikum
- Ruccolasalat
- Reddiker
- Salt og pepper
- Linser eller ris
Lime- og rømmedressing
- 1/2 lime
- 1/2 boks creme fraishe light
- limeskall, kun det grønne
Fremgangsmåte:
- Del opp frukt og grønnsaker og bland forsiktig
- Tisett cottage cheese
- Bland frukt og grønnsaker forsiktig inn i cottage cheesen
- Tilsett basilikum, salt og pepper
- Salte og pepre fisken
- Ha litt olje i pannen og stek fisken ved ganske høy varme så den får litt farge, ca 4 minutter (Steketiden må du prøve deg frem med)
Severing:
- Legg ruccolasalat på en tallerken
- Legg på cottagecheeseblandingen
- Plassér fisken på toppen
- Pynt gjerne med reddiker eller hva du måtte ønske
- Serveres evt med linser eller ris