Nydelig laksekrem med ørretrogn

IMG 4287

Denne forretten har faktisk blitt en av mine favoritter og den er latterlig enkel å lage. Det er bare EN ting man må passe på for at dette skal bli godt og det er tilberedningstiden på laksen. Den må ikke stå for lenge i ovnen og bli tørr, da blir den nesten ødelagt synes jeg. Jeg har nemlig selv prøvd det og retten ble ikke god. Men er man ekstremt påpasselig med tiden blir resultatet smashing.

Jeg fant oppskriften i Mat fra Norge, men har endret litt på den.

Ingredienser:

  • 300 g laksefilét
  • 1 beger seterrømme eller creme fraishe
  • 1 neve finhakket dill
  • Saft av 1/2 sitron
  • Salt og pepper
  • Lakserogn eller ørretrogn

 

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 120 grader
  • Legg laksefiléten i et ildfast fat
  • Bak fisken i ovnen 10-15 minutter
  • Pass på at den ikke står i ovnen for lenge og blir tørr.
  • Avkjøl
  • Pisk rømme eller creme fraishe til den blir ganske stiv
  • Tilsett finhakke dill
  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper
  • Vend forsiktig inn laksen til slutt
IMG 4273

Serveres med godt brød eller kjeks eller det du har lyst til. Det smaker deilig med et glass champagne ved siden av, for eksempel Alexandre Bouvet.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *