I dag er det 23. desember, og de fleste begynner vel å bli ferdige med forberedelser til jul. Jeg var flink i begynnelsen av desember, men de siste 2 ukene har jeg ikke gjort noe særlig. Ble såpass alvorlig syk at det ikke har vært overskudd til noe annet. Det blir jo uansett jul selv om man har gort mindre enn ellers.
Nå er jeg på bedringens vei, sakte, men sikkert. Har i alle fall klart å sette sammen forslag til en romjulsmeny for jeg synes ofte det er vanskelig å finne på hva jeg skal servere de forskjellige dagene. Håper dere finner noe som smaker.
Her i huset begynner vi å bli lei den tradisjonelle julematen når julen endelig kommer. Det skyldes selvsagt at vi har spist altfor mye av den før jul og har deltatt på for mange juleselskaper og lutefisklag. Det er i alle fall grunnen til at det ikke er så mye typisk norsk julemat på romjulsmenyen.
I løpet av romjulen har jeg planer om å lage forslag til forskjellige desserter og jeg vil selvsagt også publisere årets nyttårsmeny som etter planen skal ha andebryst som hovedrett.
Onsdag 25.12.
Koldtbord
Torsdag 26.12.:
Hjortefilét med mandelpotetstappe og stekt rosenkål med bacon
Fredag 27.12.:
Lørdag 28.12.:
Akevittgravet laks med fløtegratinerte poteter og grønnsaker
Søndag 29.12.:
Gratinert svensk juleskinke med kålrotstappe og sennepssaus
Mandag 30.12.:
Fersk torsk med søtpotetmos og serranoskinke
Nyttårsaften
komplett nyttårsmeny kommer senere
Onsdag 1. Januar