Villaks på stekt spisskål med sitron- og gressløksmør

IMG 3920

Dette er en skikkelig sommerrett som smaker helt nydelig. Om villaksen er verdt en pris på nesten 400 kroner per kilo er et annet spørsmål. Retten  hadde blitt god uansett. Ny spisskål,nye poteter, frisk gressløk – det blir ikke mer sommer enn det.

Ingredienser 4 personer

  • 4 skiver villaks (beregn ca 250 g filét per person)
  • 2 spisskål
  • 150 g usaltet smør
  • Saft av 1/2 sitron
  • 2 ss vann
  • 2 ss hakket gressløk
  • Litt rød lakserogn til pynt

Fremgangsmåte:

Spisskålen:

  • Finsnitt spisskålen og ha den i en kjele med litt lettsaltet vann
  • Kok opp og slå av vannet
  • Damp den noen minutter
  • Ha litt olivenolje og/ eller smør i pannen
  • Surr kålen og krydre med salt, pepper og evt annet krydder eller urter
  • Hold varm til den skal spises

 

Smøret/ sausen:

  • Ha 2 ss vann i kjelen og varm opp til det er rett under kokepunktet
  • Visp inn kaldt smør litt etter litt, pass på at det ikke koker
  • Hvis sausen blir for tykk kan den justeres med litt vann
  • Tilsett sitronsaft og gressløk
  • Smak til med salt, pepper og evt annet krydder
  • Hold varm, men hvis den koker vil den skille seg

 

Fisken

  • Fjern skinnet på laksen
  • Krydre med salt og pepper, evt annet krydder
  • Stek ved middles varme noen minutter på hver side
  • Fisken skal være rosa i midten

 

Anretning:

  • Legg spisskål på tallerkenen
  • Legg laksen oppå kålen
  • Hell litt smør/ saus rundt
  • Pynt evt med lakserogn langs kanten
  • Serveres med nye, kokte poteter eller smørdampede amadinepoteter

IMG 3921

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.