Slakteren i Greve in Chianti

IMG 4099

Midt på torget i Greve in Chianti ligger en av de flotteste slakterbutikker jeg noen gang har vært inne i, Antica Macelleria Falorni . Falornifamilien har drevet slakterbutikk her siden 1729, og har en ekspertise som få andre kan skilte med.

Butikken har flere inngangsdører, og uansett hvilken dør du velger så åpenbarer det seg en mathimmel når du kommer inn. Dette er enhver matelskers store drøm! Det bugner av spennende råvarer som spekemat, pølser, kjøtt, krydder og til og med en egen ostegrotte hvor man kan kjøpe deres egenproduserte ost. Egen vinavdeling har de også, og her kan man smatte og smake på mange herligheter. Fra taket henger “pelskledde” skinker på rekke og rad. Grunnen til at skinkene har pels, eller bust om du vil, er at dette er skinker av villsvin (cinghiale) og at man skal være sikker på at skinkene ikke er juks.

IMG 4092

IMG 4095

IMG 4100

IMG 4105

En annen spesialitet man får kjøpt her er kjøtt fra chianinakveget. Dette er verdens største kvegart og skal ha det mest smakfulle storfekjøttet det er mulig å få tak i. Det er dette kjøttet som brukes i bistecca florentina som er en slags “nasjonalrett”  i Toscana. Denne retten består av T-bensteker på 1 kg som krydres med salt og pepper, brunes og serveres med bare en sitronbåt. Dette for at ingenting skal påvirke smaken av kjøttet, men man kan selvsagt besille med tilbehør også. Man bør nok være flere enn 2 for å bestille denne retten, så vi fikk ikke spist den på denne turen.

Selvsagt ble det shopping her, hvem kan motstå produktene i denne butikken? Dersom du skal en tur til Toscana vil jeg absolutt anbefale at du legger turen innom Greve for å besøke slakteren på torget.

IMG 4107

IMG 4111

IMG 4112

IMG 4113

IMG 4114

 

 

 

 

 

 

.

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Slakteren i Greve in Chianti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *