Laks med parmaskinke og pesto

IMG 0857

Dette er en deilig lakserett som ble til fordi jeg hadde noen rester i kjøleskapet og fordi jeg alltid har salmalaks i fryseren. Laks er en veldig anvendelig fisk og jeg har faktisk lagt ut ca 20 ulike oppskrifter på bloggen hvor salmalaks spiller hovedrollen.

Denne retten går det fort å lage, ca 30 minutter, siden speltperlene skal koke i 25. Bruker du for eksempel lettkokt pasta blir tilberedningstiden kortere.

Ingredienser:

  • 1 salmalaks
  • hjemmelaget pesto (helst)
  • 1 skive parmaskinke per laksestykke
  • tomater
  • purre
  • persille
  • olivenolje
  • mozarellaost
  • speltperler eller annet tilbehør

Tilberedning:

  • Skjær salmalaksen i serveringsstykker
  • Salte og pepre forsiktig
  • Legg fisken i en smurt ildfast form
  • Legg ca 1 ss pesto på hvert fiskestykke

IMG 0837

  • Rull hvert fiskestykke inn  en skive parmaskinke

IMG 0847

  • Skjær 3-4 tomater i biter og legg i formen
  • Skjær 1/2 purre i skiver og legg i formen

IMG 0851

  • Dekk fiskestykkene med mozarellaost

IMG 0853

  • Sett i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter

IMG 0857

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *