Dette er en deilig lakserett som ble til fordi jeg hadde noen rester i kjøleskapet og fordi jeg alltid har salmalaks i fryseren. Laks er en veldig anvendelig fisk og jeg har faktisk lagt ut ca 20 ulike oppskrifter på bloggen hvor salmalaks spiller hovedrollen.
Denne retten går det fort å lage, ca 30 minutter, siden speltperlene skal koke i 25. Bruker du for eksempel lettkokt pasta blir tilberedningstiden kortere.
Ingredienser:
- 1 salmalaks
- hjemmelaget pesto (helst)
- 1 skive parmaskinke per laksestykke
- tomater
- purre
- persille
- olivenolje
- mozarellaost
- speltperler eller annet tilbehør
Tilberedning:
- Skjær salmalaksen i serveringsstykker
- Salte og pepre forsiktig
- Legg fisken i en smurt ildfast form
- Legg ca 1 ss pesto på hvert fiskestykke
- Rull hvert fiskestykke inn en skive parmaskinke
- Skjær 3-4 tomater i biter og legg i formen
- Skjær 1/2 purre i skiver og legg i formen
- Dekk fiskestykkene med mozarellaost
- Sett i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter
Velbekomme!