Hummerlinguine

IMG 2913

Denne retten er en av mine store favoritter, jeg bare elsker den! Det tror jeg faktisk alle som smaker den vil gjøre. Skalldyr er noe av det beste jeg vet og når jeg i tillegg hadde en fabelaktig saus ved siden av, – ja da blir det liksom ikke bedre.

Jeg ble oppmerksom på denne retten da jeg så på Ettermiddagen på TV2 der kokken Øyvind Hjelle kokkelerte, så jeg prøvde å memorere oppskriften. Det er mulig at retten ikke ble nøyaktig som Hjelles, men den ble i alle fall helt nydelig!

Ingredienser:

 • 1 hummer per person, ferdigkokt
 • 2 sjalottløk
 • 4 fedd hvitløk
 • 3 ss usaltet smør
 • 1 ss tomatpuré
 • 1 dl hvitvin
 • 1 liten boks kremfløte
 • Saft av 1/2 sitron
 • 1 liten håndfull frisk estragon
 • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte

 • Rens og del hummeren i biter
 • Ha smør i pannen og stek hummeren ca 1 minutt sammen med sjalottløk og hvitløk
 • Ha hummer og løk over i en skål
 • Ta tomatpuréen i pannen og fres den i 30 sekunder
 • Hell på hvitvin og kok inn
 • Hell over fløten og kok inn til det tykner noe
 • Tilsett finhakket estragon og sitronsaft
 • Smak til med salt og pepper
 • Kok imens linguinen al dente
 • Vend den ferdigkokte linguinen i sausen
 • Vend deretter løk og en del av hummeren inn i sausen
 • Topp det hele med resten av hummeren og litt estragon
 • Riv gjerne over litt parmesan til slutt

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *