Denne pastaretten har fått sin rettmessige plass blant mine pastafavoritter. Jeg er veldig begeistret for fersk chorizo og sammen med en deilig saus blir denne retten helt smashing.
Jeg vet at chorizo er mye brukt i pastaretter, og har blant annet sett chorizopasta på bloggene til Trine og Lars. I et tidligere innlegg har jeg også en annen oppskrift på chorizopasta med gorgonzola, den er også verdt å prøve. Her har jeg imidlertid laget en ny vri med denne pølsen, og er veldig fornøyd med den vrien. Bare prøv, jeg tror du vil bli hekta.
Ingredienser
- Fersk chorizo, ca 500 g, i skiver
- 1-2 boks(er) tomater
- 4-5 fedd finhakket hvitløk
- 1/2 squash
- 1 løk
- Friske urter (basilikum, rosmarin, timian)
- 1, 5 dl fløte eller creme fraishe
- 1 ts sukker
- salt og pepper
- 1 finhakket rød chili uten frø
- 1/2 rød paprika
- Olivenolje
- Pasta
- Parmesan
Fremgangsmåte:
- Skjær chorizoen i skiver, stek i pannen og legg til side
- Fres løk, hvitløk, chili, paprika og squash i litt olje
- Tilsett en boks hermetiske tomater eller to
- La dette koke inn ca 10 mnutter
- Tilsett fløte eller creme fraishe
- Smak til med krydder og urter
- La det surre videre 15-20 minutter
- Tilsett chorizoen og la alt bli gjennomvarmt
- Dryss over finhakkede urter
- Serveres med revet parmesan og pasta
Chorizopasta er så utrolig godt! Skal prøve denne varianten din også. Jeg pleier å bytte ut baconet med chorizo i spaghetti carbonara, det er også kjempegodt (og så så raskt gjort, da…). Setter veldig pris på at 4-åringen også har lagt chorizo for elsk 🙂