Chorizopasta

IMG 3766

Denne pastaretten har fått sin rettmessige plass blant mine pastafavoritter. Jeg er veldig begeistret for fersk chorizo og sammen med en deilig saus blir denne retten helt smashing.

Jeg vet at chorizo er mye brukt i pastaretter, og har blant annet sett chorizopasta på bloggene til Trine og Lars.  I et tidligere innlegg har jeg også en annen oppskrift på chorizopasta med gorgonzola, den er også verdt å prøve. Her har jeg imidlertid laget en ny vri med denne pølsen, og er veldig fornøyd med den vrien. Bare prøv, jeg tror du vil bli hekta.

Ingredienser

  • Fersk chorizo, ca 500 g, i skiver
  • 1-2 boks(er) tomater
  • 4-5 fedd finhakket hvitløk
  • 1/2 squash
  • 1 løk
  • Friske urter (basilikum, rosmarin, timian)
  • 1, 5 dl fløte eller creme fraishe
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper
  • 1 finhakket rød chili uten frø
  • 1/2 rød paprika
  • Olivenolje
  • Pasta
  • Parmesan

 

Fremgangsmåte:

  • Skjær chorizoen i skiver, stek i pannen og legg til side
  • Fres løk, hvitløk, chili, paprika og squash i litt olje

IMG 3758

  • Tilsett en boks hermetiske tomater eller to
  • La dette koke inn ca 10 mnutter
  • Tilsett fløte eller creme fraishe
  • Smak til med krydder og urter
  • La det surre videre 15-20 minutter
  • Tilsett chorizoen og la alt bli gjennomvarmt

IMG 3759

  • Dryss over finhakkede urter
  • Serveres med revet parmesan og pasta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Chorizopasta”

  1. Chorizopasta er så utrolig godt! Skal prøve denne varianten din også. Jeg pleier å bytte ut baconet med chorizo i spaghetti carbonara, det er også kjempegodt (og så så raskt gjort, da…). Setter veldig pris på at 4-åringen også har lagt chorizo for elsk 🙂

Leave a Reply to Cecilie Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *