Jeg vil alltid være Hobbykokken evig takknemlig for disse potetene. Når han på bloggen sin skriver at det er verdens beste poteter så er det litt vanskelig å tro på det. Men etter å ha laget dem selv så er jeg 100 % enig, det er absolutt ikke mulig å få bedre poteter enn disse.
Som vanlig er det alltid litt kjemi når Hobbykokken kokkelerer, det er det selvsagt her også, det skulle bare mangle ;o)
Det er utrolig enkelt å lage disse potetene, ikke noe verre enn å lage tradisjonlle ovnbakte poteter egentlig.
Slik gjorde jeg det:
- 3 -4 middles store mandelpoteter per person (bør bruke enten Mandel- eller Ringerikspoteter pga tørrstoffet)
- Skrell potetene og legg dem i kjelen
- Tilsett litt natron i kokevannet, ca 1 ts per 5 liter
- Kok potetene i 5 minutter og slå av vannet
- Damp dem litt
- Ha andefett eller rapsolje i en ildfast form og ha potetene i formen
- Sørg for at potetene blir “smurt” med fett/ olje på alle sider
- Stek potetene i ca 55 minutter ved 210 grader varmluft til de får en fin brun stekeskorpe
- Vend potetene hvert 15. minutt for at brunfargen skal bli mest mulig jevn
- Dryss på litt grovt havsalt
- Disse potetene blir herlig sprø utenpå og myk som potetmos inni.
Fantastisk godt
Disse skal jeg prøve i dag, nam nam.
Det gjør du lurt i, kjempegode. Ikke la dem stå for lenge i ovnen, da blir de ødelagt.