Verdens beste poteter

IMG 2974

Jeg vil alltid være Hobbykokken evig takknemlig for disse potetene. Når han på bloggen sin skriver at det er verdens beste poteter så er det litt vanskelig å tro på det. Men etter å ha laget dem selv så er jeg 100 % enig, det er absolutt ikke mulig å få bedre poteter enn disse. 

Som vanlig er det alltid litt kjemi når Hobbykokken kokkelerer, det er det selvsagt her også, det skulle bare mangle ;o)

Det er utrolig enkelt å lage disse potetene, ikke noe verre enn å lage tradisjonlle ovnbakte poteter egentlig.

Slik gjorde jeg det:

  • 3 -4 middles store mandelpoteter per person (bør bruke enten Mandel- eller Ringerikspoteter pga tørrstoffet)
  • Skrell potetene og legg dem i kjelen
  • Tilsett litt natron i kokevannet, ca 1 ts per 5 liter
  • Kok potetene i 5 minutter og slå av vannet
  • Damp dem litt
  • Ha andefett eller rapsolje i en ildfast form og ha potetene i formen
  • Sørg for at potetene blir “smurt” med fett/ olje på alle sider
  • Stek potetene i ca 55 minutter ved 210 grader varmluft til de får en fin brun stekeskorpe
  • Vend potetene hvert 15. minutt for at brunfargen skal bli mest mulig jevn
  • Dryss på litt grovt havsalt 
  • Disse potetene blir herlig sprø utenpå og myk som potetmos inni.

Fantastisk godt

IMG 2973

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Verdens beste poteter”

  1. Det gjør du lurt i, kjempegode. Ikke la dem stå for lenge i ovnen, da blir de ødelagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *