Alle som har vært i Italia, og spesielt i Piemonte, kan ikke ha unngått å se Vitello Tonnato på restaurantmenyene. Dette er en klassisk rett som brukes mye i Italia, både som lunchrett og som forrett. Jeg elsker denne retten, og bestiller den nesten alltid. Nå har jeg også begynt å lage den hjemme, det er en enkel sak. Retten består av kalvekjøtt i skiver med tunfiskmajones over. I tillegg brukes ofte salat, basilikum og gressløk. Majonesen bør være hjemmelaget, noe du klarer på 50 sekunder.
Ingredienser:
- 1 eggeplomme
- 1 dl solsokkeolje
- 1 ss dijonsennep med honning
- Saft av 1/2 sitron
- litt vann
- 1 boks tunfisk i vann
- 1 stykke stekt kalvefilét (kan også bruke oksefilét)
- Ruccola eller annen salat
- Litt basilikum og gressløk
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Sett frem ingrediensene så de får romtemperatur
- Ta eggeplommen i en liten bolle sammen med sennepen
- Bland sammen
- Finn frem stavmixer (bamix er best)
- Visp mens du heller oljen forsiktig i en tynn stråle
- Etterhvert tykner majonesen, tar ca 20-30 sekunder
- Skvis saften av sitron oppi + et par ss med vann
- Visp sammen
- La tunfisken renne av seg i et dørslag og ta den oppi majonesen
- Fortsett å vispe med stamixeren til det er helt blandet sammen
- Smak til med salt og pepper
Servering:
- Legg salat på tallerkenen
- Fordel ønsket antall skiver med kalvefilét over
- Legg et par ss med tunfiskmajones på toppen
- Dryss gjerne litt hakket gressløk og basilikum over
- Litt grovmalt pepper kvernes over til slutt
- Serveres gjerne med foccacia eller annet godt brød
Namse