Plah – et stykke Thailand i Norge

Thaimat er noe av det beste jeg vet, men vi spiser det vanligvis når vi er i utlandet. Det er ingen thairestaurant her vi bor, og det er ikke så ofte vi reiser til Oslo for å spise. Men i forbindelse med en bursdag bestemte vi oss for å spise på Plah. Vi hadde hørt mye positivt om denne restauranten og dessuten hadde jeg kokeboken til Terje Ommundsen som eier restauranten. Jeg har prøvd en del oppskrifter fra denne med stort hell og selvsagt også laget annen thaimat, så selv om vi ikke spiser det så ofte utenfor hjemmet så spiser vi det relativt ofte innenfor.

NewImage

Vi gledet oss til å besøke Plah, og det ble så absolutt et vellykket besøk. Maten var rett og slett nydelig, servicen var OK og vinene var også deilige. Vi valgte en 8-retters meny med tilpasset vinmeny. 8-rettersen bestod av 3 “små smaksbomber” som de omtaler det + salat, suppe, fisk, kjøtt og dessert.

De 3 smaksbombene bestod av østers med chilisaus (nydelig), og siden mannen min er allergisk så var det ikke noe problem å bytte ut hans mot noe annet. Ellers var det calamaris og betelblad med reker.

Deretter fulgte en spicy kyllingsalat og så en biffsuppe – begge deler var nydelig.

Fiskeretten var skrei, og etter min mening var det den beste retten i hele måltidet. Dette er kanskje den beste skreien jeg har smakt noen gang, snakk om å smelte på tungen. Etter fisken fulgte reinsdyrfilét, også nydelig, og favoritten til de andre i selskapet. Jeg likte veldig godt at det ble brukt norske råvarer som skrei og reinsdyr, og at dette hadde fått en thailandsk touch.

Desserten var vaniljeis med tilbehør – også nydelig.

Dette er en restaurant jeg kommer til å besøke flere ganger, og jeg anbefaler den til alle andre! Tror ikke man får bedre thaimat i Norge.

Nedenfor følger noen bilder av det vi spiste:

Kyllingsalat:

IMG 0927

Spicy beefsuppe:

IMG 0929

Verdens beste” skrei:

IMG 0930

Nydelig reinsdyrfilét:

IMG 0932

Dessert, is med tilbehør:

IMG 0936


Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *