Prik Naam Plah på min måte

Dette er vel det nærmeste man kommer thailandsk ketchup. I Thailand blir denne sausen servert til det meste og er alltid et fast innslag ved siden av maten. For noen dager siden hadde jeg et innlegg om Pat Krapao Moo, til den retten serverte jeg Prik Naam Plah. Men jeg har også brukt den til flere andre retter fra Thailand og Vietnam.

Første gang jeg laget den fulgte jeg oppskriften til Marie på Maries Matmisjon og fikk den helt autentiske sausen slik den lages i Thailand. Denne gangen laget jeg min egen vri og tilsatte ytterligere et par ingredienser. Ikke la deg skremme av antall chilier, det går bra og smaker kjempegodt ved siden av thailandsk mat.

Ingredienser:

  • 4-5 chilier i tynne ringer
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1/2 agurk, delt på langs, skrelt og uten “innmat”
  • 5 ss fishsauce
  • saft av 1/2 lime, ca 1 ss
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *