Basilikum- og jordbæris

 

Is1

Nå får vi jo jordbær hele året, men det er vel en gjengs oppfatning at de norske smaker en god del bedre enn de belgiske. Nå er vi midt i jordbærsesongen så jeg har laget en del forskjellige desserter med jordbær.

De som kjenner meg vet at jeg ikke er noen iselsker, jeg spiser ikke is i Italia en gang. Hvis jeg skal spise is foretrekker jeg sorbet. Jeg spiste imidlertid litt av denne isen og synes den smakte godt. Mannen min sa den var nydelig og hans vurdering er nok mer å stole på enn min når det gjelder akkurat dette.

Som dere ser av bildet serverte jeg den på to forskjellige måter, en som ispinne og en som vanlig kuleis.

 

Ingredienser 4 personer:

 • 2 egg
 • 2 dl sukker
 • 2 dl kremfløte
 • 1 kurv jordbær
 • 1/2 dl hakket frisk basilikum
 • 1 ss god balsamicoeddik

 

Fremgangsmåte

 • Visp eggedosis av egg og sukker
 • Pisk kremfløten stiv
 • Bland eggedosis og krem
 • Kjør 3/4 av jordbærene med en stavmixer, men ikke for fint
IMG 1917
 • Skjær resten av jordbærene i litt større biter
 • Hakk basilikumen
 • Bland alt opp i kremblandingen
IMG 1919
 • Hell til slutt 1 ss balsamicoeddik opp i isblandingen
IMG 1928
 • Kjør i ismaskin til isen er ferdig, tok ca 20 minutter

Isen kan også fryses i stedet for å bruke ismaskin

IMG 1932

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *