Denne retten er en av mine store favoritter. Den er også rask og enkel å lage, noe som absolutt er en fordel i hverdagen. Nå er denne retten så god at den utmerket godt kan serveres i selskap også. Jeg har brukt salmalaks her, men det er selvsagt ingenting i veien for å bruke annen laks heller.
Inspirasjon til denne retten har jeg funnet på hjemmesiden til Salma, men jeg har endret en del på den, blant annet skiftet ut melon med mango.
Ingredienser:
- 1 laksefilét, ca 600 gram
- 4 ss teriyakisaus
- salt
- nykvernet pepper
- 1 pk eggnudler
- 1 tommel frisk ingefær, finhakket
- 3 hvitløkbåter, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 fennikel, finhakket
- 1 ss smør
- 1 neve badpersille
- 1 mango
Fremgangsmåte:
- Skjær fisken i biter som på bildet
- Salte og pepre stykkene på begge sider
- Pensle stykkene med teriyakisaus på alle sider
- Bak laksen i ovnen i ca 4 minutter
- Ta den ut av ovnen, legg et klede over og la den hvile litt
- Kok nudlene som anvist på pakken
- Skjær mangoen i små terninger
- Surr grønnsakene i smør noen minutter
- Bland det lett sammen med nudlene og mangobitene
- Anrett på tallerkener med fisken på toppen
- Server gjerne creme fraishe ved siden av