Navnet på denne suppen høres kanskje ikke særlig spennende ut, men jeg kan love dere en smaksopplevelse av de sjeldne. Selv fikk jeg virkelig sansen for søtpotetsuppe da jeg fikk den servert på restauranten Emilies – et spsested i Trondheim for en tid tilbake. Der og da bestemte jeg meg for å lage den når jeg kom hjem, og i går var det nettopp det jeg gjorde.
Verken mannen min eller jeg synes min suppe smakte dårligere enn den vi fikk servert, så jeg er egentlig ltt stolt av den.
Ingredienser 4 personer:
- 1 stor søtpotet
- 5-6 hvitløkfedd, finhakket
- 1 chili, finhakket
- 1 tommel frisk ingefær, finhakket
- 1/2 boks kokosmelk
- 1/2 liter vann
- Kyllinfond eller buljongterning
- 1/2 lime
- Salt og pepper
- parmesan
- frisk koriander
Fremgangsmåte:
- Skrell søtpoteten og del den i terninger
- Kok terningene til de er helt møre, 15-20 minutter
- Ha finhakket ingefær, chili og hvitløk i en panne og surr det noen minutter til det er mykt
- Når søtpoteten er ferdig kokt slår du av vannet og damper det tørt
- Bland grønnsakene med potetterningene og mos det hel sammen med en stavmixer
- Kok opp kokosmelk, vann og kyllingfond
- Tilsett grønnsaksmassen i kjelen og bland godt
- Kok opp og la det trekke noen minutter
- Smak til med limesaft mot slutten
- Smak til med salt, pepper og evt annet krydder
- Strø over parmesan og hakket koriander ved servering
- Server suppen med godt brød, jeg serverte nybakt foccacia smakssatt med fennikel.