På Britannia igjen

 

NewImage

Vi har bodd på Britannia i Trondheim før, senest for 3 år siden. Hotellet er sjarmerende og gammel historie sitter i veggene. Palmehaven og Pianobaren huskes nok med glede av mange, spesielt litt voksne folk.

Et Trondheimbesøk har blitt obligatorisk hver sommer de siste årene, jeg liker meg så godt der. Mange gode restauranter, og trønderne er hyggelige mennesker. Det erfarte vi blant annet for noen år siden da vi kom i snakk med en trønder, og etter 10 minutters prat ble vi invitert på båttur påfølgende dag. Han dukket opp og vi fikk en koselig tur på vannet. Ikke så ofte vi opplever sånt.

De siste årene har vi stort sett bodd på Rica Nidelven, blant annet fordi det ligger så nydelig til ved elvebredden. Men denne gangen fikk vi altså lyst til å bo på Britannia igjen og det angrer vi ikke på.

Vi fikk først tildelt et rom i den nyoppussede delen av hotellet, men på grunn av dårlig utsikt byttet vi til Odd Nerdrumrommet som hadde “krembeliggenhet” og fungerte kjempebra. Ser dere godt etter på bildet nedenfor ser dere meg på balkongen utenfor rommet vårt.

IMG 0555

Det beste med hotellet (synes jeg) er at de for 2-3 år siden tok hele parkeringskjelleren og spyttet inn noen millioner og laget et spa på ca 900 kvm. Der tilbragte jeg ganske mye tid. Det var virkelig et veldig bra spa.

NewImage

Hotellet har flere restauranter, jeg spiste lunch på Hjørnet to ganger og var veldig fornøyd. Jeg var også fornøyd med salaten jeg spiste i spaavdelingen. Frokosten som serveres i Palmehaven er for det meste helt OK. Men siden jeg aldri klarer å kreke meg ned i frokostsalen før det er 1 minutt før stengetid hendte det at det var tomt for noe og at de “bløtkokte” eggene var steinharde.

Hovedrestauranten deres er nok Jonathans Mat- og Vinkjeller hvor vi spiste en kveld. Vi ble virkelig positivt overrasket, det var flere hakk bedre enn vi hadde forventet.

Til hovedrett spiste jeg andebryst som faktisk er et av de beste andebryst jeg har smakt. Mannen min spiste røye som han også var veldig fornøyd med.

IMG 0563

IMG 0564

Om et år er vi tilbake i Trondheim og det er ingen tvil om at vi skal bo på Britannia da også.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *