Jeg elsker blåskjell! Det er noe av det beste jeg vet, sammen med mye annet som lever i havet. Blåskjell er billig, blåskjell er enkelt å lage og det kan tilberedes på utallige ulike måter. Jeg prøver å variere mest mulig, og denne gangen kokte jeg dem i en spicy saus med asiatisk smak. Dette er nok en av de beste oppskriftene jeg har prøvd hittil.
Ingredienser:
- 1 kg blåskjell
- 1 rød chili, hakket
- 4 hvitløkkløfter, hakket
- 1 vårløk, hakket
- 1 løk, hakket
- 1 ts frisk ingefær
- 2-3 ts chilipasta
- 2 ts korianderpasta
- saft av 1/2 sitron
- 1 boks kokosmelk
- 1 dl melk
- olje
- salt, pepper
- 1 neve frisk koriander, grovhakket
Fremgangsmåte:
- Vask og rense blåskjellene, kast de dårlige
- Surr alle grønnsakene i litt olje til det blir mykt
- Tilsett chilipasta, korianderpasta, sitronsaft
- Surr videre
- Tilsett kokosnøttmelk og vanlig melk
- La dette syde noen minutter
- Smak til med salt og pepper
- Tilsett blåskjellene
- La dette koke under lokk noen minutter til blåskjellene er ferdige (5-6 minutter)
- Kast blåskjellene som ikke har åpnet seg
- Hakk korianderen og rør inn før servering
Hva er det du mener av ingredienser mellom melk og olje??
Har også blitt veldig glad i blåskjell og har et nett liggende til i morra. Kansje jeg skal begi meg ut på din oppskrift??
Har stort sett brukt løk, vin og fløte jeg….og kost meg masse – men asiatisk virket jo veldig spennende.
Tror ikke det skal stå noe der så jeg slettet det. Kan ikke huske at jeg hadde noe annet i denne gryten. Løk, vin og fløte er også deilig, men jeg synes det er enda bedre med litt mer smak. Hvitløk MÅ det være – alltid :o) Lykke til med blåskjellene dine. Jeg spiste det i går også, men det var på restaurant.
Brukte denne oppskriften som utgangspunkt for dagens blåskjellmiddag, og det var nydelig! Min nye favoritt-blåskjellrett.
Jeg hadde ikke alle ingrediensene i skapet, manglet bla. korianderpasta, men jeg hadde fersk koriander og de andre ingrediensene. Blandet kokosmelken med hvitvin istedenfor melk.
Nam nam, spiste et helt nett helt alene! 🙂
Så koselig da :o) Bedre med frisk koriander enn korianderpasta, men brukte det siden jeg ikke hadde frisk. Ja, det er alltid lov å endre på ting, ofte blir det bedre også.
Og å spise et helt nett alene er virkelig imponerende må jeg si. Jeg klarer bare et halvt :o))