Fersk torsk er min favorittfisk uten tvil. Det er ikke noe som er bedre enn kritthvit, fersk torsk som lukter hav. Men en god erstatning nå er faktisk Strøm-torsk, den er slett ikke verst og det er den jeg har brukt i denne retten.
Dette er en lett rett, få kalorier og nesten ikke karbohydrater. Det er imidlertid ikke derfor jeg laget retten, det er bare en bonus i tillegg. Maten smakte nydelig og blomkål/ broccolimosen var virkelig god og skal definitivt lages flere ganger.
Ingredienser:
- Fersk torsk i ønsket mengde eller en Strømtorsk
- Serranoskinke eller annen skinke
- Timian
- 1broccoli
- 1/2 blomkål
- 1-2 never revet ost
- 1/2 boks creme fraishe
- 1 ss smør
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Salte og pepre fisken
- Legg 1 stilk persille på hver fiskeskive
- Pakk hvert stykke inn i en skive skinke eller bacon
- Legg fiskepakkene i n smurt ildfast form
- Bakes i ovnen ved 200 grader i 6-8 minutter
Broccoli/ blomkålkrem
- Del broccolien og blomkålen i buketter
- Kok dem møre i lettsaltet vann, ca 7-8 minutter
- Kjør grønnsakene til en glatt krem, bruk stavmikser
- Tilsett revet ost og creme fraishe
- Hold det varmt til det skal serveres
I dag har jeg laget denne. Smakte meget godt, men måtte bruke Lange i stedet for torsk.
Fisken måtte bakes lenger enn 8 min i ovnen. Hadde to små fileter av 100 gr.