Torsk med skinke og blomkål/ broccolikrem

IMG 1274

Fersk torsk er min favorittfisk uten tvil. Det er ikke noe som er bedre enn kritthvit, fersk torsk som lukter hav. Men en god erstatning nå er faktisk Strøm-torsk, den er slett ikke verst og det er den jeg har brukt i denne retten.

Dette er en lett rett, få kalorier og nesten ikke karbohydrater. Det er imidlertid ikke derfor jeg laget retten, det er bare en bonus i tillegg. Maten smakte nydelig og blomkål/ broccolimosen var virkelig god og skal definitivt lages flere ganger.

Ingredienser:

  • Fersk torsk i ønsket mengde eller en Strømtorsk
  • Serranoskinke eller annen skinke
  • Timian
  • 1broccoli
  • 1/2 blomkål
  • 1-2 never revet ost
  • 1/2 boks creme fraishe
  • 1 ss smør
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Salte og pepre fisken
  • Legg 1 stilk persille på hver fiskeskive
  • Pakk hvert stykke inn i en skive skinke eller bacon
  • Legg fiskepakkene i n smurt ildfast form
  • Bakes i ovnen ved 200 grader i 6-8 minutter

 

Broccoli/ blomkålkrem

  • Del broccolien og blomkålen i buketter
  • Kok dem møre i lettsaltet vann, ca 7-8 minutter
  • Kjør grønnsakene til en glatt krem, bruk stavmikser
  • Tilsett revet ost og creme fraishe
  • Hold det varmt til det skal serveres

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Torsk med skinke og blomkål/ broccolikrem”

  1. I dag har jeg laget denne. Smakte meget godt, men måtte bruke Lange i stedet for torsk.
    Fisken måtte bakes lenger enn 8 min i ovnen. Hadde to små fileter av 100 gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *