Langepannebrød

IMG 1605

Denne brødoppskriften har jeg funnet på Trines Matblogg, men siden jeg baker det ofte setter jeg det også inn på min egen blogg for enkelhets skyld. Det er et nydelig brød som jeg anbefaler på det varmeste.

Ingredienser:

  • 7 dl romtemperert vann
  • 25 g fersk gjær eller 1/2 pakke tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 100 g solsikkekjerner
  • ca 400 sammalt hvete, fin
  • ca 500 g hvetemel
  • 3 ss smør, smeltet
  • solsikkekjerner og sesamfrø til topping

 

Fremgangsmåte:

  • Bland alle ingrediensene, bortsett fra smør og litt av hvetemelet, i en bolle.
  • Bruker du tørrgjær kan du drysse den rett i melet, fersk gjær må røres ut i lunkent vann først
  • Kjør deigen i kjøkkenmaskinen ca 10-12 minutter
  • Tilsett smeltet smør på slutten av eltetiden
  • La deigen heve under lokk eller plast i ca 1 time, til den har dobbelt størrelse
  • Kle en liten langepanne med bakepapir og hell i 1-2 ss solsikkekjerner
  • Hell deign over og fordel den utover så den fyller hele langepannen
IMG 1597
  • Strø over solsikkekjerner og sesamfrø
  • La brødet etterheve under plast eller klede i ca 1 time
  • Stek brødet ved 200 grader i ca 30 minutter, til brødet er ferdigstekt
  • La brødet avkjøles på rist

IMG 1604

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.