Eton Mess – en favorittdessert

IMG 1582

Dette er en berømt britisk dessert  som består av jordbær, marengs og krem, altså samme ingredienser som Pavlova. Eton Mess har blitt servert ved Eton College hvert år siden 1930 i forbindelse med cricketmatcher mellom Eton og Winchester. Den blir også servert under wimbeldonturneringene og selvsagt rundt i alle hjem i Storbrittania. Jeg ble tipset om denne desserten av en venn som er bosatt i London.

For å få best resultat må man selvsagt lage marengsen selv, men denne gangen tok jeg den lettvinte løsningen og brukte “pikekyss” fra butikken. Ble godt det også. Ved siden av Pavlova så er nok dette min favorittdessert.

Hvis du vil lage marengsen selv så kan du bruke denne oppskriften, og da bør du helst lage den dagen før den skal serveres.

Når det gjelder “jordbærrøren” så er det mange ulike måter å lage den på, det er mange eksempler på nettet. Men jeg laget den på denne måten:

 

  • 1 kartong kremfløte
  • 1 vaniljestang eller 1/2 ts burbonvanilje
  • 1 kurv jordbær
  • 1 toppet spiseskje sukker

 

Fremgangsmåte:

  • Rens jordbærene og ta halvparten av dem i en blender eller bruk bamixen
IMG 1564
  • Tilsett  sukker
  • Kjør dette til en glatt puré
IMG 1566
  • Om ønskelig kan du gni den gjennom en finmasket sikt for å få den helt glatt
  • Del resten av jordbærene i 2 eller 4 som du ønsker, ha dem i en bolle og tilsett litt sukker
  • La dem trekke en times tid for å fremheve smaken
  • Visp kremen til den er nesten helt stiv, men ikke helt
  • Det ovennevnte kan du gjøre ferdig på forhånd
  • Når desserten skal serveres kan du bryte marengsen i to eller beholde dem hele, ditt valg
IMG 1572
  • Ha dem i en bolle og tilsett jordbærene
IMG 1573
IMG 1575
  • Rør kremen forsiktig inn
  • Fold mesteparten av jordbærpuréen forsiktig inn
  • Fordel desserten i serveringsglass og hell over resten av jordbærpureen
  • Serveres umiddelbart
IMG 1578

 

Nyt

 

 


Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Eton Mess – en favorittdessert”

  1. Hei Torill
    Nå har jeg funnet en kyllingrett og dessert (Eton Mess) som jeg skal servere fredag. Det blir sikkert populært!
    Serverte din laksepate for to trøndere i forrige uke, og de ba om oppskriften.
    Jeg viste i stedet til din flotte blogg!
    Klem fra Kirsti som er stolt over å være din venninne

    1. Snille, søte Kirsti <3 Du er så god og snill mot absolutt alle og sprer hyggelige kommentarer rundt deg. Håper maten faller i smak, vil gjerne høre om det. Hvilken laksepaté er det du serverte? Takk for at du viste dem bloggen 🙂

Leave a Reply to Torill Anita Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *