Eggerøre er selvsagt noe alle har laget, det er ikke noe spesielt med det. Men jeg skjønte at det kunne lages på flere ulike måter etter å ha lest et innlegg hos Hobbykokken. Som sagt så gjort, jeg fant Ramsey på You Tube og laget eggerøre basert på hans metode, men med en god del endringer. Den viktigste forskjellen mellom den vanlige metoden og hans metode er at han ikke pisker sammen eggene på forhånd, og det har heller ikke jeg gjort i denne oppskriften. Han venter også med tilsette saltet til eggerøren er ferdig, det har jeg også gjort.
Både mannen min og jeg var enige om at dette nok er den beste eggerøren vi har smakt, så den vil nok bli laget flere ganger.
Ingredienser
- 4 egg
- 50 g usaltet smør (ca)
- 1/2 boks creme fraishe
- 2 vårløk
- havsalt
- nykvernet pepper
- 1 dash tabasco
- evt litt revet ost
Fremgangsmåte:
- Ha eggene og smøret i en kjele
- Sett kjelen på en plate og rør sammen over svak varme
- Rør hele tiden
- Når det begynner å tykne tilsettes creme fraishe
- Fortsett å røre til det har passe tykkelse
- Tilsett tabasco
- Tilsett vårløk i tynne skiver
- Til slutt tilsettes evt litt revet ost, salt og pepper
Kos deg