En av de beste dessertene jeg vet er tiramisu. For å fornye den litt og for å gjøre den litt friskere i smaken bestemte jeg meg for å lage den med jordbær og bringebær. Det angrer jeg absolutt ikke på, det smakte faktisk enda bedre enn den vanlige tiramisuen.
Ingredienser:
2 dl sterk espresso
4-5 ss likør/cognac, enten hver for seg eller blandet sammen
1 pk fingerkjeks, jeg bruker denne:
2 eggeplommer
2 eggehviter
1/2 dl sukker
2 dl kremfløte
1 boks mascarponeost
1 kurv jordbær
1 kurv bringebær
noen blåbær
Kakaopulver/revet mørk og/ eller hvit sjokolade
Fremgangsmåte:
Lag espresso og avkjøl
Sukre jordbærene og la dem stå på benken ca 1 time
Tilsett likør/cognac i espressoen
Dypp hver enkelt kjeks kjapt på hver side i espressoblandingen, ca 1 sekund per kjeks.
Legg kjeksen tett i en ildfast form el.l.
Visp eggehvitene stive til marengs
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis i en annen bolle
Stivpisk kremfløten
Bland mascarponen med eggedosisen
Vend deretter forsiktig inn kremen og til slutt marengsen. Bruk slikkepott.
Bre halvparten av kremen i et jevnt lag på det dynkete kjekslaget
Fordel jordbærene over kremen
Legg på et nytt lag med kjeks
Fordel flere jordbær over
Bre et lag med krem på toppen og glatt det ut
Legg på resten av bærene
La desserten stå i kjøleskapet i minst 3 timer, men gjerne natten over
Før servering kan du sikte over kakaopulver
Legg på jordbær,bringebær og noen blåbær
Kos deg :o)