Dette er rett og slett et nydelig påskelam. Jeg kjøpte ferdig utbenet stek fra Gourmetlam, den var ikke av de billigste, men absolutt verdt prisen. Den var både mør og smakfull.
Som dere ser på bildet serverte jeg mandelpotetmos med safran ved siden av, det var først og fremst i anledning påsken. Men bruker du ekte safran setter det også veldig god smak på maten. Jeg er en del ute og reiser og kjøper ofte med meg ekte safran hjem. Etter å ha fått falsk safran flere ganger har jeg nå blitt ganske flink til å skille klinten fra hveten for å si det på den måten.
Ved siden av hadde jeg anisgulrøtter. Har du ikke smakt det før så anbefaler jeg at du prøver, de passer til alt mulig av kjøtt og fisk og smaker nydelig. Oppskriften på gulrøttene har jeg funnet hos Stiansen til hverdags.
Rødvinsausen finner du oppskrift på HER.
Lammesteken:
- Ca 2 kg ferdig utbenet og krydret lammestek (dette kan du selvsagt gjøre selv også)
- Legg steken på benken en halvtimes tid før tilberedning
- Brun steken i olje/ smør på sterk varme så den får fin brunfarge på alle sider
- Sett i steketermometeret og still inn 63 grader
- Sett stekovnen på 100-120 grader og stek til den ønskede temperaturen er nådd
- La steken hvile ca 20 minutter før den skjæres opp
Anisgulrøtter
- Ta ønsket antall gulrøtter og del dem i ganske tykke skiver (se bildet) og legg dem i en kjele
- Tilsett 1 dl appelsinjuice og 1 dl vann
- Tilsett 1,5 dl sukker
- Tilsett 50 g smør
- Tilsett noen hele anis eller 2 ts anispulver
- Kok dette uten lokk ved sterk varme i 10 minutter
- Da vil noe av væsken koke inn og gulrøttene blir glasert
Safranmos
- Vask og skrell ønsket antall mandelpoteter
- Kok potetene møre i litt vann
- Slå av vannet og damp dem helt tørre
- Mos med en “potetmoser”
- Tilsett 1 boks creme fraishe
- Tilsett 2-3 ss smør
- Tilsett noen dråper trøffelolje hvis du har
- Tilsett noen hakkede urter
- Tilsett noen tråder safran som du først knuser i en morter
- Smak til slutt til med salt og pepper og evt annet krydder
GOD PÅSKE