Thailandsk biffsalat (Yaw Neuva )

biffsalat 011

Jeg elsker asiatisk mat, men det tok mange år før jeg begynte å like det. Tidligere syntes jeg det smakte altfor sterkt, men nå kan jeg nesten ikke få det sterkt nok. Jeg har spist knusktørre kyllingfiléter uten smak i 2 uker i Thailand uten å røre den fantastiske thaimaten. Men det ble det altså slutt på for noen år siden heldigvis.

Nå har jeg funnet frem til en blogg som har flere oppskrfter på thaimat, Maries Matmisjon, og denne biffsalaten har jeg funnet der. Har byttet ut noen ingredienser som jeg ikke hadde tilgjengelig, men følger stort sett oppskriften på bloggen

Salaten:


500 g indre- eller ytrefilét av okse
1/2 agurk, strimler – bruk gjerne juliennejern
1/2 hode isbergssalat, strimlet
cherrytomater
3 sjalottløk, finhakket
3 vårløk
1 håndfull brekkbønner
1 neve finhakket mynte
Finhakket koriander
Sesamfrø
Salt og pepper

 

Dressingen


2 ss limesaft
2 ss soyasaus
2 chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss ingefær, revet
1 ts sukrin
2 ss fiskesaus
litt sesamolje

Stek kjøttet i en panne slik du steker biff, og krydre med salt og pepper. Det skal være litt rødt i midten. La det kjøle seg ned før du skjærer det i tynne skiver – du kan godt la det hvile til resten av salaten er ferdig.

Bland sammen alle grønnsakene og urtene, og legg kjøttet på toppen. Bland alt i dressingen sammen, og hell denne over. Strø sesamfrø over tilslutt.

 

Prik naam Plah

Denne retten blir brukt på mange ulike retter i Thailand, det er omtrent en thailandsk ketchup. Men øøørlite grann sterkere kan man nok si. Uansett er den kjempegod og jeg har fått skikkelig sansen for den.

plah1

3 – 5 medium store chili kuttet i tynne ringer
1 fedd hvitløk, finhakket
5 ss fiskesaus
1 ss limejuice

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Thailandsk biffsalat (Yaw Neuva )”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *