Denne desserten er kanskje en av de mest spiste desserter i verden. Jeg har spist den i Afrika, USA, Asia og over hele Europa. Er det noen steder som ikke har Créme Brûlé tro? Desserten har en lang historie og den første oppskriften har man funnet i en “kokebok” fra 1691. Lurer på hvordan i all verden de klarte å lage Crème brûlé den gangen.
Mange lager desserten med melk, men den opprinnelige og ekte Crème brûlé’en inneholder kremfløte og navnet betyr egentlig brent krem.
Crème brûlé er en avart av den spanske Crema catalana som er enda eldre.
Den beste Crème brûlé’en har jeg spist i Paris, da var den smaksatt med kaffe. Jeg hadde egentlig tenkt å smaksette denne med Baileys, men oppdaget at det var tomt. Derfor brukte jeg Amarula i stedet, de smaker nesten likt. Amarula er en likør fra Sør-Afrika som utvinnes av fruktene på Amarulatreet, eller Elefanttreet som det også kalles.
Ingredienser 4 personer
- 4 eggeplommer
- 1 liten boks kremfløte
- 4 ss sukker
- 3-4 ss Amarula (kan også bruke Baileys)
- 1 vaniljestang
- Brunt sukker på toppen
Fremgangsmåte:
- Skrap ut frøene av vaniljestangen
- Ha vailjen sammen med fløte, sukker og Amarula i en kjele
- Gi dette et lett oppkok, ta kjelen vekk fra platen og avkjøl i 5 minutter
- Pisk sammen eggeplommer og rør dem inn i fløteblandingen
- Sil blandingen og fordel blandingen i former
- Stekes i vannbad ved 150 grader i ca 40 minutter til de er fast å ta på
- Avkjøles natten over
- Før servering drysses brunt sukker på toppen som smeltes enten under grillen eller med en Crème brûlé-brenner