Etter at jeg kjøpte pizzastein har det blitt mye pizza her i huset. Før laget jeg det aldri, nå blir det omtrent 2 ganger i måneden. Årsaken er jo at det er så vanvittig godt. Jeg varierer pizzaene så godt jeg kan, jeg vil helst ikke lage den samme hver gang.
Denne gangen laget jeg to ulike pizzaer, den ene var altså hvit pizza med serranoskinke, den får du oppskrift på her. Den andre var med lammeboller og rosmarin, den kommer senere.
Den hvite pizzaen er jo egentlig ikke hvit, men den tomatbaserte sausen er byttet ut med en saus av creme fraishe.
Bunn:
Som alltid lager jeg bunnen etter DENNE OPPSKRIFTEN. Den gir 2 store pizzaer med tynn bunn eller 1 stor med tykk bunn.
Sausen:
- 1/2 boks creme fraishe
- 1 liten rød chili
- 4 fedd hvitløk
- Div urter
- Salt og pepper
Topping:
- Cherrytomater
- 1 mozarellaost
- Serranoskinke eller annen god skinke
- 1/2 Norzolaost
- 1 neve ristede pinjekjerner
- 1 neve revet parmesan
- Div urter , f.eks. oregano og basilikum
Fremgangsmåte:
- Smør sausen utover bunnen
- Del cherrytomatene i 4 båter og legg på
- Del mozarellaen i skiver og legg over tomatene
- Legg deretter på skinken
- Dryss på revet parmesan
- Dryss noen pinjekjerner og hakkede urter over
- Stek pizzaen på pizzastein ved ca 275 grader i 5-6 minutter
- Dryss så over norzolaosten
- Stek videre i 5-6 minutter til pizzaen er ferdig, det varierer på ovnene
Servér pizzaen med en god olje ved siden av, for eksempel disse:
Tips om hvordan steke pizza på bakestein finner du HER