3 uforglemmelige uker i Asia med Azamara Quest.

Disse ukene har vært fantastiske og rager høyt på listen over de beste reisene vi har hatt.  Det har blitt mange flotte reiser og opplevelser på Jørn og meg gjennom årene, men jeg tror nok dette slår det meste. Alt  har oversteget forventningene våre hele veien, og selv om det ikke akkurat var gratis så var det verdt det.

azamara

IMG_0070

Jeg har skrevet om noen av de ulike stedene vi besøkte i tidligere innlegg så her vil jeg ta for meg skipet som var hjemmet vårt 2 av de 3 ukene vi var i Asia. Tidligere innlegg om cruiset kan du lese HER.

Cruiseskipet, Azamara Quest, er helt topp. Vi har vært på mange cruise tidligere, bl.a. i Karibien, Middelhavet, Egeerhavet, Atlanterhavet og enda flere, men dette cruiset var annerledes enn de andre. Båten var mye mindre, maten var type gourmetmat og standarden generelt var nok en del høyere enn på andre cruiseskip vi har vært på. Selvsagt er standarden høy på andre cruisebåter også, men her var det litt mer “Titanicstyle”. Her er også målgruppen en annen enn på de andre cruisene vi har vært på:

azamaraatrium

azamara_bar

IMG_0189

IMG_0092

IMG_0432

Målgruppen på Quest er godt voksne mennesker med lang og bred reiseerfaring og med mange cruise bak seg, de har stort sett reist over hele verden. Alle jeg snakket med hadde for eksempel vært i Norge, og det er jo ikke så vanlig. Ingen vi snakket med jobbet, de var “retired” selv om du var yngre enn oss, de ville nyte livet og reise rundt i verden.

På andre cruise har vi møtt folk som har samme bakgrunn som oss selv, men altså ikke her. Vi var også i mindretall når det gjelder nasjonalitet, lenge trodde vi at vi var de eneste fra Norge, men det viste seg etterhvert at det var et par til. Ellers snakket vi med folk fra USA, UK, Australia, New Zealand, Canada, – disse utgjorde majoriteten ombord. Det var også noen fra Spania, Italia, Belgia, Frankrike, Tyskland og sikkert noen flere steder også, men de var i mindretall de også.

De ansatte ombord var helt spesielle, jeg har sjelden eller aldri sett eller opplevd samme grad av service noen gang. De kom fra hele verden, men hoveddelen var fra Asia. Mannskapet var også veldig koselige og var rundt blant oss gjester rett som det var. Vi snakket med kapteinen, Leif Karlsson, flere ganger, en usedvanlig koselig mann. Han var født i Finland, men hadde bodd i Sverige i 25 år hvor han var gift og hadde 3 barn. Han delte jobben med en annen kaptein slik at de hadde 3 måneder på og 3 måneder av, den andre kapteinen er faktisk fra Norge.

captein

Underholdningen ombord var flere hakk bedre enn underholdning vi har sett på andre cruise. De som gjorde størst inntrykk på meg var den nydelige, unge pianisten og komponisten Tomono Kawamura fra Japan  og sangeren Helen Jayne fra UK. Tomono begynte med pianotimer da hun var 3 år gammel og har spilt på de mest prestisjetunge konsertscener i verden. Hun har også laget flere komposisjoner og har en CV som er mer enn imponerende.

Tomono Kawamura på Azamara

Helen Jayne er først og fremst musicalartist og har spilt på de fleste scener i London og har også hatt konserter med De tre tenorene. Hun har vært hovedsanger i Glenn  Miller Orchestra.

Beklager litt forstyrrelser på lyden i denne videoen:

Helen Jayne på Azamara

Det var selvsagt også annen underholdning og flere showlounger ombord;  for eksempel Looking Glass hvor det blant annet var karaoke noen ganger, Abbashow en gang, spesielle dansetimer og mye mer. I Mosaic Bar underholdt cabaretentertaineren Jim Badger nesten hver kveld. Amerikanerne elsket ham, jeg var ikke fullt så begeistret.

Aktivitetene ombord er mye forskjellig. Det blir arrangert forskjellige kurs, for eksempel matlagingskurs. (Jeg deltok på et om indisk curry.)

IMG_0243

Ellers var det IT-kurs, kurs i bildebehandling, forskjellige quizer, foredrag etc etc. Ville man stelle litt pent med seg selv var det spaavdeling med mange tilbud, akupunkturavdeling, hudpleiesalong, frisør, treningsstudio med mange tilbud og en del til.

Maten ombord har jeg også skrevet om i tidligere innlegg, den kan jeg ikke få fullrost nok. Det er flere restauranter ombord: Hovedrestauranten Discoveries, fisk- og skalldyrrestauranten Aqualina, Steakhouserestauranten Prime C, buffetrestauranten Windows, poolgrillen, og Mosaic Café. Det er fri seating ombord og man kan spise hvor man vil og når man vil. På restaurantene Aqualina og Prime C må man imidlertid betale en cover charge på $25. Azamara er kjent for sin vinkjeller og vi fikk hele tiden servert de aller beste viner. Dersom man ønsker noe helt ekstraordinært kan man velge fra en vinliste og betale ekstra for den vinen man ønsker. Vi så imidlertid ingen grunn til å velge noe annet enn det vi ble tilbudt. Det er to meget dyktige sommelierer ombord, de kan sine ting.

Vi valgte som regel å spise i Discovery, men var også innom alle de andre restautantene for lunch eller middag. Hver kveld var det spesielle temaer på buffetene i Windows: Thaimat, indisk mat, skalldyr osv.

IMG_0395

IMG_0396

IMG_0397

IMG_0400

En kveld meldte vi oss på Connoisseurs Dinner med viner som var spesielt utvalgt til å matche de ulike rettene: Her bestod menyen av:

Vanilla Poached Maine Lobster med champagnen Veuve Clicquot

IMG_0566

Seared Foie Gras with Fig confit med Riesling Selbach Oster Spätlese

IMG_0569

Sole Ceviche with Citrus Candy med La Scolca Gravi, Piedmont

IMG_0572

Filet of Halibut med Chablis DomaineIMG_0575 Etienne Defaix, Burgundy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mignon of Beef med Cabernet Sauvignon Casa Lapostolle, Chile

IMG_0573

Selection of Cheese med Port Dows Vintage 1985, Portugal

IMG_0582

Stuffed Poached Pear with Cinnamon Sable and Dark Chocolate Sorbet med Sauternes Barton , Bordeaux

IMG_0592

Utfluktene man kan være med på var mange og varierte, og det lønner seg å bestille alle utfluktene hjemmefra da det koster dobbelt så mye å bestille dem ombord.

Dersom noen som leser dette får litt lyst til å prøve et Azamaracruise så kan jeg anbefale det på det varmeste. Vær imidlertid klar over at det er spesialtilpasset segmentet 50 +. Det var nok noen yngre ombord, men de var i mindretall. Cruiset er heller ikke spesielt egnet for barn da alle aktiviteter og utflukter selvsagt er tilpasset målgruppen. Cruiset passer absolutt best for folk som har reist mye rundt i verden og først og fremst er genuint interessert i å oppleve og erfare noe nytt. Du bør også være interessert i kultur, mat, vin og i andre mennesker.

Azamaracruisene går ikke i en fast rute slik det ofte er vanlig i Karibien, men her er cruisene forskjellig fra gang til gang. Da vi forlot Azamara i Singapore skulle det videre til Taiwan og Japan. Det var faktisk flere av våre medreisende som skulle videre på dette cruiset. (Skulle ønske jeg var blant dem)

Cruiset kan bestilles gjennom RCCL, Diners Club eller direkte online på Azamara Cruises.

Både Jørn og jeg har lyst på flere reiser med Azamara, og jeg håper vi får det til om ikke altfor lenge.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *