Espressopannacotta med bringebærcolis

panna1

Denne desserten var en av to desserter jeg serverte på nyttårsaften. Jeg synes pannacotta er godt, men hadde lyst til å tilsette et eller annet for å få litt mer smak i den. Espresso var helt greit, men skal jeg lage det en annen gang så skal jeg tilsette mye sterkere kaffe enn det jeg gjorde. Og jeg synes faktisk at espressoen min var veldig sterk. Jeg har også lyst til å tilsette sjokolade. Først et lag med espressopannacotta og så et lag med sjokoladepannacotta slik at den blir stripete. Da ville jeg selvsagt servert det i glass så man kunne se stripene.

Bringebærcolisen på toppen smakte friskt og godt, men overdøvet på en måte smaken av pannacottaen. Neste gang vil jeg bruke bær eller frukt som ikke har fullt så mye smak.

 

Ingredienser:

 • 5 dl kremfløte
 • 1 dl melk
 • 1 dl VELDIG sterk kaffe (så sterk at den ikke kan drikkes)
 • 1 dl sukker
 • 6-7 plater gelantin eller gelantinpulver

 

Fremgangsmåte:

 • Legg gelantinen i bløt i kaldt vann i 5 min
 • Kok opp fløte, melk, sukker og kaffe
 • Ta kjelen vekk fra platen
 • Klem vannet ut av gelantinen og tilsett den varme væsken (må ikke koke)
 • Rør til all gelantinen er oppløst

 

Bringebærcolis

 • 200 g bringebær, helst friske
 • 2-3 ss melis (smak om det er søtt nok)

 

Fremgangsmåte:

 • Lag en puré av bringebærene, bruk gjerne stavmikseren.
 • Gni mosen med en skje gjennom en sil, sånn at du får fjernet de bitre steinene.
 • Smak til med melis.
 • Fordel colisen oppå pannacottaen når den skal serveres
 • Pynt med hva du måtte ønske
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *