Cognac og løkbrød

løkbrød1

Disse små brødene fant jeg oppskrift på hos Mariann. De falt virkelig i smak og hoppet direkte inn på favorittlisten min. Jeg endret oppskriften litt, men ikke så mye.

Mannen min ville gjerne hatt litt mer cognacsmak, men jeg syntes de var bra som de var. Er du glad i cognac kan du jo slenge på et par spiseskjeer til hvis du vil. Du kan selvsagt endre smakene også, bytt for eksempel ut cognac med akevitt eller whisky.

Løken kan du bytte ut med hva som helst nesten, for eksempel urter av forskjellig slag.

Disse små brødene er perfekte som tilbehør til suppe, pasta, ost etc

Hvis du har lyst på skikkelig sprø skorpe kan du gjøre følgende:

  • Sett ovnen på 250 grader
  • Sett rundstykkene på den øverste rillen
  • Sleng vann i bunnen av ovnen og lukk ovnsdøren
  • La rundstkkene stå i ca 5 minutter
  • Skru ned temperaturen og flytt rundstykkene ned til midterste rille

Ingredienser – 16 små brød

  • 200 g hvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 3-4 store sjalottløk, finhakket
  • 4-5 ss cognac eller brandy
  • 1, 5 dl vann
  • 1/4 pakke gjær

 

Fremgangsmåte:

  • Bland ut gjæren i vann og tilsett cognacen
  • Bland sammen det tørre og tilsett løken
  • Hell det våte opp i det tørre og bland lett sammen
  • Kjør i kjøkkenmaskin 10-15 minutter
  • Hev deigen i ca 2 timer under plast
  • Ta deigen ut på bakebordet og elt godt et par minutter
  • Rull en lang pølse og del i 16 små biter
  • Rull hver bit til små kuler
  • Sett på bakepapirkledt stekebrett
  • Etterheves i 30 minutter
  • Stek i forvarmet ovn, 200 grader i ca 10 minutter
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *