Brandyflarn

Kaker etc 014

Egentlig heter disse kakene  brandyruller, men jeg orket ikke lage ruller så da ble det flarn eller flak i stedet. Greit nok det også, men penere med ruller selvsagt. Disse kakene stammer fra Wales tror jeg, oppskriften er i alle fall veldig gammel. Fant oppskriften hos Gry som virkelig er en tusenkunstner med kaker. Kakene smakte aldeles nydelig og vil heretter bli en av tradisjonskakene mine.

Disse kakene er nr 1 av mine favoritt-småkaker.

 

Ingredienser:

125 g smør

125 g sukker

125 g sirup

2 ts ingefærkrydder eller et par ts revet frisk ingefær

2 ts sitronsaft

3 ss cognac, brandy eller whisky

125 g hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Smelt smør, sukker og sirup i en kasserolle, må ikke koke

Avkjøl litt

Tilsett ingefær, sitron, brandy og hvetemel

Rør til en glatt deig

Sett små topper med deig på en bakepapirkledt plate, kun 9 på hver siden de flyter utover

Stekes ca 10 minutter ved 175 grader

Avkjøles på rist

Kaker etc 011

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.