Egentlig heter disse kakene brandyruller, men jeg orket ikke lage ruller så da ble det flarn eller flak i stedet. Greit nok det også, men penere med ruller selvsagt. Disse kakene stammer fra Wales tror jeg, oppskriften er i alle fall veldig gammel. Fant oppskriften hos Gry som virkelig er en tusenkunstner med kaker. Kakene smakte aldeles nydelig og vil heretter bli en av tradisjonskakene mine.
Disse kakene er nr 1 av mine favoritt-småkaker.
Ingredienser:
125 g smør
125 g sukker
125 g sirup
2 ts ingefærkrydder eller et par ts revet frisk ingefær
2 ts sitronsaft
3 ss cognac, brandy eller whisky
125 g hvetemel
Fremgangsmåte:
Smelt smør, sukker og sirup i en kasserolle, må ikke koke
Avkjøl litt
Tilsett ingefær, sitron, brandy og hvetemel
Rør til en glatt deig
Sett små topper med deig på en bakepapirkledt plate, kun 9 på hver siden de flyter utover
Stekes ca 10 minutter ved 175 grader
Avkjøles på rist