Grüne Woche 2011

taste of

20. til 23. januar var jeg så heldig at jeg fikk være med på Grüne Woche i Berlin for første, men ikke siste gang. Dette er verdens største forbrukermesse for mat og reiseliv. Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen med blant annet Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin som sentrale samarbeidspartnere. Messen har nær 400.000 besøkende, ca 1600 utstillere fra 60 land og rundt 4000 journalister, så det er en enormt opplegg.

Jeg deltok av flere grunner: Jeg jobber med reiselivsutdanning, jeg er matinteressert og jeg er gift med preidenten i foreningen Morsa 1833 som var representert på messen.

På messen var det enorme mengder med mat som i de fleste tilfellene representerte hver sin region/ sitt land, i stor grad kortreist mat / mat fra småprodusenter. Disse delte ut smaksprøver og man kunne også kjøpe små porsjoner og evt kjøpe med seg produkter hjem. Det fantes imidlertid land som viste seg frem på en annen måte, f.eks. Nepal som bare hadde en disk med teposer og ingen smaksprøver. Vet egentlig ikke hvorfor de var der.

Ikke så mye å skryte av på den nepalske standen

te

Det var selvsagt veldig stor forskjell på utstillerne, noen var svært proffe og tiltrakk seg masse oppmeksomhet (blant annet Norge), mens andre land virket totalt uten erfaring (som blant annet Nepal og Afghanistan). Morsomt og interessant å observere hvor forskjellige de var.

Jeg elsket virkelig å vandre rundt på messen og smake på forskjellige produkter. Det var nok Frankrike og Italia som fikk størst oppmerksomhet fra min side fordi jeg er så begeistret for produktene deres. Det havnet selvsagt en del produkter i bagasjen også.

Lørdag kveld var vi på en stor og flott mottagelse i ambassaden, men den opplevelsen vil jeg skrive om i et annet innlegg.

Nedenfor kan dere se noen bilder fra messen.

Kokker på standen for Oslofjordregionen:

Bilde 017

Den regionale akevitten Morsa-aquavit 1833:

morsa1

Mannen min byr landbruksminister Lars Peder Brekk på en Morsa-akevitt

Bilde 039

 

Noen av alle de norske produktne på standen:

Bilde 050

Bilde 054

Bilde 073

Bilde 052

 

Her fra den svenske standen:

sverige

Fra den franske:

Bilde 122

Bilde 123

Afrikansk mat var representert med fokus på Kenya

afrika

Og et land vi aldri hadde hørt om før, men som visstnok lå oppe i Uralfjellene. Det eneste de hadde med var 150 ulike vodkatyper

Bilde 233

Neste år er messen fra 20.-29. januar og jeg skal garantert være der. Jeg vil også anbefale alle som er interessert i mat, reiser og kultur om å tilbringe noen dager på messen. Kanskje vi sees ;o))

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *