Lørdag kveld fikk jeg veldig lyst på en litt spicy suppe med kylling og kikerter. Jeg elsker kikerter, men sammen med kyllingfilét i en suppe hadde jeg ikke prøvd før. Søkte på nettet etter idéer og fant det hos Marit Røttingsnes Westlie. Jeg kopierte ikke oppskriften, nøyaktig, men brukte en del av hennes ingredienser og fremgangsmåte.
Suppen ble nydelig, akkurat passe spicy for meg. Denne skal jeg helt klart gjenta, kanskje med noen færre ingredienser.
Ingredienser:
2 kyllingbryst av Stangekylling
2 gulrøtter
1/2 squash
5 fedd hvitløk
3 sjalottløk
1 rød chili
1/4 purre
2 dl kyllingkraft eller kyllingbuljong
1 boks hermetiske tomater
1 boks kokosmelk
1 ss currypasta
1/2 ts sukker
1 neve frisk basilikum, hakket
litt frisk estragon, finhakket
1 boks kikerter
litt mozarellaost
salt,pepper
litt sitronsaft
Fremgangsmåte:
Del kyllingfiletene i strimler og stek dem i olje i en panne. Ha på litt salt og pepper. Ta dem ut av panna og sett dem til side. Bruker du ferdiggrillet kylling, deler du den i mindre biter.
Skrell og skjær opp gulrot, squash, hvitløk og løk i mindre biter. Jeg er ikke så nøye på hvordan jeg deler opp dette, for jeg bruker en stavmikser til å mose alt litt senere – se lenger ned i oppskriften.
Del chilien i to, skrap ut frøene med en teskje og del den i mindre biter.Du kan også beholde frøene hvis du foretrekker suppen skikkelig HOT. Surr dette i olje i en panne til det er mykt.
Ha innholdet av en tomatboks, kokosmelk, kyllingkraft og currypasta i en kjele og la det koke opp.
Ha grønnsakene opp i kasserollen og la det hele småkoke ca 1/2 time.
Tilsett litt sukker, salt og pepper
Hakk frisk basilikum, estragon og purre og ta det opp i kjelen og la det surre videre i 10 minutter
Ta kjelen av platen og mos med stavmikser til suppen er jevn og uten klumper.
Smak til med krydder
Skyll kikertene i kaldt vann og tilsett dem sammen med kyllingkjøttet.
La alt bli gjennomvarmt før du tar det over i suppetallerkener og pynter med for eksempel litt revet mozarella, litt rømme og litt basilikum