Kamskjell og asparges på linsepuré

 

forrett2 Denne forretten spiste vi på nyttårsaften. Jeg fant den opprinnelige oppskriften et sted på nettet, men den er det ikke så mye igjen av. Det vil si at jeg både fjernet ingredienser fra oppskriften og tilsatte mine egne ingredienser. Det er vel riktig å si at jeg ble inspirert av oppskriften, men at den i det store og hele er min egen slik den fremstår her.

Det er viktig å få tak i gode kamskjell, helst ferske selvsagt, men det fikk ikke jeg tak i denne gangen. Imidlertid var disse kamskjellene veldig bra også. Vanligvis synes jeg kamskjellene blir litt bitre eller beske når de har vært frosne, men altså ikke disse.

Retten smakte nydelig og jeg skal garantert lage den flere ganger.

Ingredienser til 4 personer:

12 kamskjell

3 dl linser eller grov bulgur

1 løk

1 dl hønsebuljong

litt olivenolje

ca 2 dl fløte eller creme fraiche

persille

salt og pepper

Litt parmesan

12 asparges:

 

Fremgangsmåte:

Rens og kok aspargesen i saltet vann i ca 3 minutter

Ha over i kaldt vann så kokeprosessen opphører

Kok linser eller bulgur slik det står på pakken, men tilsett hakket løk og krydder

Ta de ferdig kokte linsene/ bulguren over i en gryte og purér dem med en stavmikser mens du sper med buljong og fløte/ creme fraishe

Rør til slutt inn en neve parmesan

La gryten stå på svak varme mens du tilbereder kamskjellene

Stek kamskjellene på høy varme i litt olje til de har fått en fin stekeskorpe på den ene siden

Snu dem og tilsett godt med smør og trekk pannen til side

Stek så opp aspargesen, salte og pepre

Legg puréen på tallerkenen. Legg på kamskjell og så asparges. Pynt gjerne med en sitronbåt.

forrett3

NAM!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.