Denne forretten spiste vi på nyttårsaften. Jeg fant den opprinnelige oppskriften et sted på nettet, men den er det ikke så mye igjen av. Det vil si at jeg både fjernet ingredienser fra oppskriften og tilsatte mine egne ingredienser. Det er vel riktig å si at jeg ble inspirert av oppskriften, men at den i det store og hele er min egen slik den fremstår her.
Det er viktig å få tak i gode kamskjell, helst ferske selvsagt, men det fikk ikke jeg tak i denne gangen. Imidlertid var disse kamskjellene veldig bra også. Vanligvis synes jeg kamskjellene blir litt bitre eller beske når de har vært frosne, men altså ikke disse.
Retten smakte nydelig og jeg skal garantert lage den flere ganger.
Ingredienser til 4 personer:
12 kamskjell
3 dl linser eller grov bulgur
1 løk
1 dl hønsebuljong
litt olivenolje
ca 2 dl fløte eller creme fraiche
persille
salt og pepper
Litt parmesan
12 asparges:
Fremgangsmåte:
Rens og kok aspargesen i saltet vann i ca 3 minutter
Ha over i kaldt vann så kokeprosessen opphører
Kok linser eller bulgur slik det står på pakken, men tilsett hakket løk og krydder
Ta de ferdig kokte linsene/ bulguren over i en gryte og purér dem med en stavmikser mens du sper med buljong og fløte/ creme fraishe
Rør til slutt inn en neve parmesan
La gryten stå på svak varme mens du tilbereder kamskjellene
Stek kamskjellene på høy varme i litt olje til de har fått en fin stekeskorpe på den ene siden
Snu dem og tilsett godt med smør og trekk pannen til side
Stek så opp aspargesen, salte og pepre
Legg puréen på tallerkenen. Legg på kamskjell og så asparges. Pynt gjerne med en sitronbåt.
NAM!