I forbindelse med julens selskapelighet er det kanskje behov for tips til forretter som ikke er for tidkrevende og kompliserte. Denne forretten er veldig enkel å lage, det eneste som kan ta litt tid er å skrelle vakteleggene. Forretten kan lages ferdig i løpet av ca 5 minutter hvis man har funnet frem ingrediensene på forhånd.
Jeg synes denne retten er som et fargerikt maleri. Den hvite rømmen, den grønne purren, den gule plommen i vakteleggene og til slutt den knallorange lakserognen. Vakkert! Og når det smaker nydelig i tillegg er det jo helt perfekt. Det er en enkel forrett, men eksklusiv.
Vaktelegg er små, vakre og gode:
Ingredienser:
- 1 glass lakserogn
- 2 vaktelegg per person
- 2 ss creme fraishe eller seterrømme per person
- litt purre
Fremgangsmåte:
- legg rømmen på tallerkenen
- 1-2 ss lakserogn oppå rømmen
- legg på vakteleggene
- legg purre rundt
Koking av vaktelegg:
- Kok opp lettsaltet vann til det fosskoker
- Legg i eggene og la dem fosskoke i 1 min og 50 sek
- Skyll i kaldt vann en stund