Denne gangen har jeg valgt å servere steinbit på en litt uvanlig måte, litt inspirert at Thailand. Å servere fisk på denne måten kan være både positivt og negativt. Det negative er selvsagt at noe av fiskesmaken “forsvinner” når det serveres med en ganske sterk curry, men det positive er selvsagt at dette er en fiskerett som også smaker for de som ikke liker fisk så godt. Uansett så smaker den deilig, den er ikke for sterk slik at den også kan passe for barn. Eller forresten, jeg ville nok nøyd meg med 1 ss rød curry til barn i stedet for 3.
Jeg fant inspirasjon til denne retten på nettet, den er opprinnelig presentert i VG. Som vanlig har jeg foretatt endringer og satt mitt personlige preg på retten.
Ingredienser til 4 personer:
- 7-800 g steinbitfilet
2 ss olje
2 gulrøtter
1 liten squash
6-8 sukkererter - 3 ss red curry paste, men avpass dette etter smak og behag
2 ts sukker
2 ts fishsauce
1 boks kokosmelk, ikke den lette
frisk koriander
Fremgangsmåte:
Skjær fisken i fingertykke strimler/stykker.
Skjær grønnsakene i tynne strimler og stek dem raskt, 2-3min., i en varm panne.
Ha grønnsakene over på en tallerken så lenge.
Fres currypastaen i pannen i 30 sekunder under omrøring.
Tilsett sukker, fish sauce og kokosmelk.
Kok opp og legg i fisken. La det hele syde i 4-5 minutter til fisken er klar.
Legg i grønnsakene,
Pynt med koriander og server med ris eller linser
Hei 🙂
Jeg fikk ett tips om denne bloggen fra ane hagen 🙂
Ta en titt her:
http://www.egedenne.com/2011/12/gulrot-bertas-upretensise-gulrot-award.html
og her om du vil:)
http://www.egedenne.com/2011/11/introduser-din-blogg.html