Ingen jul uten sild

sild2

I dag er det juleaften og ute er det skikkelig julestemning. Datteren vår er kommet på besøk noen dager og vi er ferdige med det som skulle gjøres til jul. Nå gjenstår det bare å lage julemiddagen.Vi har nå smakt på julesilden, noe som har vært en tradisjon hos oss i mange år.

Personlig liker jeg ikke sild så godt, men hver jul lager jeg likevel flere typer til de andre i familien. Jeg smaker på hver av dem en gang, og så er jeg ferdig med dem. Noen av silderettene har jeg laget i minst 30 år, andre er av nyere dato. Hvert år prøver jeg et slag jeg ikke har laget tidligere. Denne gangen ble det balsamicosild som jeg fant oppskriften til på Trines mektige matblogg. Den var absolutt en suksess og sannsynligvis vil den heretter gå inn blant de faste silderettene jeg lager til jul.

Tomatsilden har vært favoritten til datteren min fra hun var en neve stor. Sennepssilden har vært mannen min sin favoritt  ialle år, men da han fikk smake på balsamicosilden i går så utropte han den umiddelbart som ny favoritt.

Ingredienser:

0,75-1 dl balsamicoeddik

1 dl vann

0,75-1 dl sukker

1 ts hel pepper

1 stor (eller 2 små) rødløk, i tynne skiver

300 gram kryddersild, utvannet

Fremgangsmåte:

Kok opp balsamicoeddik, vann, sukker og pepper

Sett til side og avkjøl helt

Skjær løken i tynne skiver og silden i passe biter

Legg løk og kryddersild lagvis i et glass

Hell over den avkjølte balsamicoblandingen og sett på lokket

La det trekke minst 1 døgn i kjøleskapet før du smaker.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *