I dag er det juleaften og ute er det skikkelig julestemning. Datteren vår er kommet på besøk noen dager og vi er ferdige med det som skulle gjøres til jul. Nå gjenstår det bare å lage julemiddagen.Vi har nå smakt på julesilden, noe som har vært en tradisjon hos oss i mange år.
Personlig liker jeg ikke sild så godt, men hver jul lager jeg likevel flere typer til de andre i familien. Jeg smaker på hver av dem en gang, og så er jeg ferdig med dem. Noen av silderettene har jeg laget i minst 30 år, andre er av nyere dato. Hvert år prøver jeg et slag jeg ikke har laget tidligere. Denne gangen ble det balsamicosild som jeg fant oppskriften til på Trines mektige matblogg. Den var absolutt en suksess og sannsynligvis vil den heretter gå inn blant de faste silderettene jeg lager til jul.
Tomatsilden har vært favoritten til datteren min fra hun var en neve stor. Sennepssilden har vært mannen min sin favoritt ialle år, men da han fikk smake på balsamicosilden i går så utropte han den umiddelbart som ny favoritt.
Ingredienser:
0,75-1 dl balsamicoeddik
1 dl vann
0,75-1 dl sukker
1 ts hel pepper
1 stor (eller 2 små) rødløk, i tynne skiver
300 gram kryddersild, utvannet
Fremgangsmåte:
Kok opp balsamicoeddik, vann, sukker og pepper
Sett til side og avkjøl helt
Skjær løken i tynne skiver og silden i passe biter
Legg løk og kryddersild lagvis i et glass
Hell over den avkjølte balsamicoblandingen og sett på lokket
La det trekke minst 1 døgn i kjøleskapet før du smaker.