Jeg har i mange år laget noen faste silderetter til jul, og selv om jeg ikke spiser noe særlig av det selv så er andre i familien veldig glad i det. Selv da vi hadde små barn hjemme gikk silden ned på høykant. Så her følger mine to faste silderetter + en ny som jeg har laget for første gang i år:
Favoritt nr 1: Tomatjulesild
6 kryddersildfileeter
½ dl soyaolje
½ dl tomatpure
½ dl eddik (ikke den sterke, men vanlig)
½ dl vann
1 ½ dl sukker
2 løk
Alt til sausen blandes godt.
Sildefiletene og løken skjæres i biter og legges opp i sausen.
Blandes godt.
Favoritt nr 2: Sennepsjulesild
8 spekesildfileter
1 dl grov dijonsennep
1 ts salt
1 ts grovmalt pepper
3 ss sukker
2 ts vanlig eddik
½ dl vann
1 dl soyaolje
3 dl dill (frisk helst, evt frossen, men ikke tørket)
Alt til sausen blandes, sildefiletene skjæres i biter og legges opp i sausen.
Den nye: Chilijulesild
4 kryddersildfiléter
1 rødløk i tynne ringer
1 rød chili i tynne skiver
1 dl klar eddik
1/2 dl chiliolje
1 ss tomatpuré
1 dl chilisaus
2 ss vann
1 ts grovmalt pepper
Alt til sausen blandes godt, sildefilétene skjæres i biter og legges opp i sausen
>Chili- og tomat-silda best! Kjempegodt.
Hilsen Jørn