Pepperkaker på den voksne måten

pepperkaker

Det er virkelig lenge siden jeg har laget pepperkaker, kanskje 15 år siden. For meg er det i grunnen kaker man lager når det er små barn i huset. Men i år fikk jeg bare lyst til å lage det igjen og jeg brukte oppskriften jeg fant på Trines mektige matblogg.

Når vi spiser pepperkaker så gjør vi det på “den voksne måten”, dvs at vi tar på blåmuggost og drikker et glass portvin eller te ved siden av. Denne gangen tok mannen min frem en flaske med visstnok en fantastisk portvin han kjøpte i Porto/Duorodalen for mange år siden. Jeg likte den imidlertid ikke i det hele tatt, syntes den smakte altfor mye alkohol. Men pepperkakene var gode.

Ingredienser:

250 ng sukker

2 dl sirup

1 ss kanel

1/2 ss malt ingefær

1/4 ss malt nellik

250 g smør

1 ss natron

2 egg

600-800 gram hvetemel

Fremgangsmåte:

Gi sukker, sirup og krydder et oppkok

Tilsett natron og hell det straks over smøret som ligger i en stor bolle

Rør til smøret er helt smeltet og blandingen er kald

Visp sammen eggene og tilsett

Tilsett melet til slutt, litt om gangen

La deigen stå i kjøleskap over natten

Få en person med armmuskler til å kjevle ut deigen, den er litt hard. Er den for hard så la den ligge fremme på benken en stund.

pepper7 Stekes på 200-225 grader i 5-10  minutter

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.