Farlig gode mandelflarn

020

Disse mandelflarnenen er farlig gode  og det er ikke mulig å la dem være. Har man først bakt dem så forsvinner de før man får snudd seg.

Disse kakene har jeg i grunnen spist hele livet. Moren min bakte dem og nå lager jeg dem hver eneste jul sammen med krumkaker og noen andre av nyere dato. Kakene er kjempeenkle å lage og er ferdige på et blunk. Den eneste feilen man kan gjøre er at man brenner dem. Det er ikke mange minuttene de kan stå i ovnen så følg nøye med. Mine står i ovnen i 3 min og 50 sekunder på 175 grader. Men det varierer mye, i andre andre ovner kan det godt være at 7 –8 minutter er passe.

Merk at kakene flyter utover så sett aldri mer enn 9 topper på hvert brett – med stort mellomrom.

Ingredienser:

 • 100 g mandler
 • 1 dl sukker
 • 100 g usaltet smør (viktig)
 • 2 ss hvetemel
 • 2 ss fløte, evt melk
 • 1 ss marplesirup, evt annen sirup

 

Fremgangsmåte:

 • Skåld mandlene og finhakk dem i en kjøkkenmaskin
 • Bland alle ingrediensene i en kjele og varm opp uten at det koker
 • Husk å røre hele tiden
 • Når blandingen er klar fordeler du 9 teskjeer med røre på stekebrettet
 • Sett i forvarmet ovn, 175 grader
 • Det tar litt tid før kakene begynner å flyte utover
 • Når de er gyldne tar du dem ut av ovnen
 • La dem stå en liten stund, ca 1 min på platen, før du tar dem vekk og former dem over et eller annet, f.eks. et kjevle, en pinne el.l. De skal være bøyd.
 • La dem stivne helt før du legger dem i en kakeboks

Nam, nam – de smaker så farlig godt ! De jeg har laget nå vil forsvinne før jul ser jeg.

022

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Farlig gode mandelflarn”

 1. Hei, disse så kjempegode ut. Jeg har ikke kjøkkenmaskin men kan jeg bruke malte mandler eller må de hakkes?

  1. Hei Hilde! Jeg vet ikke hvor finmalte mandlene dine er, men hvis de er som mel så blir det jo ingen struktur i kakene. Du kan jo prøve. Når jeg kjører mine i kjøkkenmaskinen så lar jeg dem være litt grove. Lykke til :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *