Farlig gode mandelflarn

020

Disse mandelflarnenen er farlig gode  og det er ikke mulig å la dem være. Har man først bakt dem så forsvinner de før man får snudd seg.

Disse kakene har jeg i grunnen spist hele livet. Moren min bakte dem og nå lager jeg dem hver eneste jul sammen med krumkaker og noen andre av nyere dato. Kakene er kjempeenkle å lage og er ferdige på et blunk. Den eneste feilen man kan gjøre er at man brenner dem. Det er ikke mange minuttene de kan stå i ovnen så følg nøye med. Mine står i ovnen i 3 min og 50 sekunder på 175 grader. Men det varierer mye, i andre andre ovner kan det godt være at 7 –8 minutter er passe.

Merk at kakene flyter utover så sett aldri mer enn 9 topper på hvert brett – med stort mellomrom.

Ingredienser:

  • 100 g mandler
  • 1 dl sukker
  • 100 g usaltet smør (viktig)
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss fløte, evt melk
  • 1 ss marplesirup, evt annen sirup

 

Fremgangsmåte:

  • Skåld mandlene og finhakk dem i en kjøkkenmaskin
  • Bland alle ingrediensene i en kjele og varm opp uten at det koker
  • Husk å røre hele tiden
  • Når blandingen er klar fordeler du 9 teskjeer med røre på stekebrettet
  • Sett i forvarmet ovn, 175 grader
  • Det tar litt tid før kakene begynner å flyte utover
  • Når de er gyldne tar du dem ut av ovnen
  • La dem stå en liten stund, ca 1 min på platen, før du tar dem vekk og former dem over et eller annet, f.eks. et kjevle, en pinne el.l. De skal være bøyd.
  • La dem stivne helt før du legger dem i en kakeboks

Nam, nam – de smaker så farlig godt ! De jeg har laget nå vil forsvinne før jul ser jeg.

022

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Farlig gode mandelflarn”

    • Hei Hilde! Jeg vet ikke hvor finmalte mandlene dine er, men hvis de er som mel så blir det jo ingen struktur i kakene. Du kan jo prøve. Når jeg kjører mine i kjøkkenmaskinen så lar jeg dem være litt grove. Lykke til :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *