Farlig gode mandelflarn

020

Disse mandelflarnenen er farlig gode  og det er ikke mulig å la dem være. Har man først bakt dem så forsvinner de før man får snudd seg.

Disse kakene har jeg i grunnen spist hele livet. Moren min bakte dem og nå lager jeg dem hver eneste jul sammen med krumkaker og noen andre av nyere dato. Kakene er kjempeenkle å lage og er ferdige på et blunk. Den eneste feilen man kan gjøre er at man brenner dem. Det er ikke mange minuttene de kan stå i ovnen så følg nøye med. Mine står i ovnen i 3 min og 50 sekunder på 175 grader. Men det varierer mye, i andre andre ovner kan det godt være at 7 –8 minutter er passe.

Merk at kakene flyter utover så sett aldri mer enn 9 topper på hvert brett – med stort mellomrom.

Ingredienser:

 • 100 g mandler
 • 1 dl sukker
 • 100 g usaltet smør (viktig)
 • 2 ss hvetemel
 • 2 ss fløte, evt melk
 • 1 ss marplesirup, evt annen sirup

 

Fremgangsmåte:

 • Skåld mandlene og finhakk dem i en kjøkkenmaskin
 • Bland alle ingrediensene i en kjele og varm opp uten at det koker
 • Husk å røre hele tiden
 • Når blandingen er klar fordeler du 9 teskjeer med røre på stekebrettet
 • Sett i forvarmet ovn, 175 grader
 • Det tar litt tid før kakene begynner å flyte utover
 • Når de er gyldne tar du dem ut av ovnen
 • La dem stå en liten stund, ca 1 min på platen, før du tar dem vekk og former dem over et eller annet, f.eks. et kjevle, en pinne el.l. De skal være bøyd.
 • La dem stivne helt før du legger dem i en kakeboks

Nam, nam – de smaker så farlig godt ! De jeg har laget nå vil forsvinne før jul ser jeg.

022

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Farlig gode mandelflarn”

 • Hei, disse så kjempegode ut. Jeg har ikke kjøkkenmaskin men kan jeg bruke malte mandler eller må de hakkes?

  • Hei Hilde! Jeg vet ikke hvor finmalte mandlene dine er, men hvis de er som mel så blir det jo ingen struktur i kakene. Du kan jo prøve. Når jeg kjører mine i kjøkkenmaskinen så lar jeg dem være litt grove. Lykke til :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published.