Favorittkamskjell med bacon og gulrotpuré

banoffee med mer 038

Snart er det jul, og de tradisjonelle julerettene inntar hjemmene. Ikke et vondt ord om julemat, men det kan ikke stikkes under en stol at det er mektige saker. Jeg venter litt med å servere disse tradisjonsrettene og velger heller lette retter, gjerne fisk og annen sjømat.

Kamskjell er en av mine favoritter og her får dere favorittoppskriften min. Resultatet er imidlertid avhengig av at skjellene ikke steker for lenge! De må bare brunes raskt, 30 sekunder på hver side omtrent. Da smelter de på tungen når de skal spises. Tilbehøret kler skjellene veldig bra og det ser ganske fint ut på tallerkenen også.

Så da setter vi i gang:

Ingredienser:

  • 3 kamskjell per person
  • Gulrøtter
  • Bacon
  • Smør
  • Havsalt
  • Nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

  • Skrell gulrøttene og del dem i biter
  • Kok i lettsaltet vann til de er litt crispy
  • Klipp bacon i biter
  • Sprøstek baconbitene
  • Hell vannet av gulrøttene og mos dem med en gaffel
  • Tilsett et par skjeer av baconfettet i gulrotmosen
  • Rund av smaken med litt meierismør
  • Smak til med salt og pepper
  • Snitt skjellene på den ene siden så det blir et rutemønster
  • Salte og pepre
  • Stek dem raskt på begge sider i den samme pannen som baconet har blitt stekt i
  • Legg skjellene på en tallerken med baconbiter og gulrotmos ved siden av

banoffee med mer 035

Nam og bon apetitt!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.