Lammeskank i forskjellige sammensetninger er noe av det beste jeg vet. Jeg har prøvd flere forskjellige oppskrifter og denne er den 3. vi har prøvd i høst. Den tradisjonelle er jo obligatorisk, den finner du oppskrift på HER. Men i tillegg har vi også laget asiatisk lammeskank, den finner du oppskrift på HER. Og nå har vi laget høstens siste lammeskankmåltid, og det tilberedte vi i Aass Bayer. Etter min mening er det få lammeretter som kan måle seg med lammeskanken, den er så mør at den smelter i munnen og har masse smak. Altså helt perfekt!
Ingredienser 2 personer:
- 3 ss olivenolje
- 2 lammeskanker
- 1 hakket løk
- 1 stilkselleri
- 3 gulrøtter
- 1 persillerot
- 1 boks Aas Bayer (eller annet mørkt og kraftig øl)
- 1/2 l lammekraft
- 2 stk laurbærblad
- 1/2 potte frisk timian
- (evt noen fedd hvitløk og en neve hakket bladpersille.) Jeg har det ikke med i oppskriften fordi jeg ikke kan spise det selv.
Tilberedning:
- Varm halvparten av oljen i gryten og brun lammeskankene godt på alle sider
- Legg dem over på en tallerken
- Hell resten av oljen i kjelen og tilsett de hakkede grønnsakene
- Fres dem over middels varme tl de er myke
- Legg lammeskankene tilbake i gryten og hell over kraft og øl (pass på at det ikke flommer over)
- Krydre med salt og pepper
- Tilsett laurbærblad og timian og kok opp
- Sett lokk på gryten og la det trekke på lav varme i 2 1/2 – 3 timer
- Løft skankene over på et fat
- Kok opp kraften og la den koke inn til det halve
- Legg skankene tilbake i gryten
- Serveres med mandelpotetmos eller rotmos eller en annen mos av et eller annet slag. Jeg laget en blanding av mandelpotet-, gulrot og persillerotmos.
Når jeg skal bedømme de lammeskankene vi har spist i høst så synes jeg resultatet er slik:
1.Tradisjonell lammeskank
2. Lammeskank i Aas Bayer
3. Asiatisk lammeskank
Bra blogg, Torill!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som helgens anbefaling på Lesernes VG matspesial, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Så koselig, Magne :o) Juuhuuu
Mulig lammet blir bra – men tenk å ødelegge deilig bayer med sau!! Fysj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Haha, du kan jo prøve ;o)