Løksuppe er både enkelt og godt. Jeg har sett man får kjøpt poser med basis for løksuppe i butikkene, men hva er egentlig vitsen med det? Det er kjempeenkelt å lage den fra bunnen av og jeg tror nok sikkert at det er bedre også. Det eneste som tar litt tid er å hakke løken. Så passer suppen seg selv på ovnen i ca 1 1/2 time mens man kan forberede hovedretten eller gjøre helt andre ting. Suppen egner seg selvsagt også som lunchrett eller hovedrett.
Ingredienser:
3 store løk
40 g smør
1/2 l vann
2-3 buljongterninger
timiankrydder eller frisk timian
1 tykk skive loff per person
jarlsbergost
Fremgangsmåte:
Smelt smøret forsiktig ved lav varme
Hakk løken og ta den opp i gryten
La det surre i ca 1 time og rør om av og til
Tilsett vann, buljong og timian
La det surre videre i ca 30 minutter
Stek brødskivene i smør så de får litt farge
Ta jarlsbergost på hver skive og sett i ovnen til osten har smeltet
Enjoy 🙂