En dag jeg var i Fredrikstad kjørte jeg også til Engelsviken for å handle hos Brødrene Skogens fiskeforretning. Noe av det som havnet i bæreposen var smørflyndre, jeg tror det er det samme som sjøtunge. Det er jo en luksusfisk etter prisen å dømme i alle fall. Og etterhvert borget også smaken for det.
Ingredienser:
2 smørflyndrefiléter per person
1 liten skive røkelaks per filét
Litt sitronmelisse
Havsalt og sitronpepper
Fremgangsmåte:
Krydre filétene med salt og pepper
Legg et lite stykke røkelaks og litt sitronmelisse på hver filet
Rull fileten sammen
Brun rullene i pannen til de får pen brunfarge, men pass på at det ikke blir for lenge. Som all annen fisk er det livsfarlig å steke dem for mye, da går det over fra å være en delikatesse til å bli uspiselig nesten. Og med så kostbare råvarer er det veldig trist om det skulle bli ødelagt.
Tilbehør:
For at dette skulle bli et lavkarbomåltid for meg så laget jeg en bulgursalat til meg selv mens mannen min fikk amadinepoteter bakt i ovnen. Ved siden av laget jeg bare en enkel salat og en saus basert på yoghurt
Bulgursalaten:
Kokte bulgur etter anvisning på pakken, ca 15 minutter, og blandet inn .tomater, agurk, litt rødløk og en neve frisk koriander :o)
Her er min utgave av middagen, uten poteter og med bare 1 filét:
Det smakte nydelig, bare prøv.