Ovnsbakt torsk med serranoskinke og søtpotetmos

Torsk er en av de beste fiskene jeg vet, og den kan tilberedes på utallige måter. Denne retten har jeg ikke funnet på selv, men satt sammen av oppskrifter jeg har funnet på flere ulike matblogger: Vaffelhjerte, Trines mektige matblogg og Yngve Ekern. Så dette er altså en kombinasjon av flere oppskrifter + litt for egen regning også. Den ble i alle fall kjempegod. Selv om jeg er glad i torsk så har jeg også opplevd at det ikke smaker så godt, og det skjer selvsagt når fisken ikke er fersk. Dessverre kan det være vanskelig å finne fersk fisk i fiskediskene, men jeg er så heldig at jeg bor 5 minutter unna en fiskehandler som alltid byr på ferske råvarer.

Ingredienser

500 g fersk torskefilét delt i skiver

1 skive serranoskinke per torskestykke

1 kvist timian

2-3 søtpoteter

1/2 chili

Saft av 1 lime

Salt og pepper

1 klatt smør

Fremgangsmåte fisk:

Salte og pepre torskefiléten

Legg en kvist timian oppå hvert stykke

Pakk hver filét inn i en skinkeskive

Legg pakkene i en smurt, ildfast form

Stek på 200 grader i ca 8 minutter, men pass på! Fisken må ikke bli for mye stekt. Den er ferdig når den faller fra hverandre.

Fremgangsmåte søtpotetmos:

Skrell søtpoteten og skjær den i grove terninger.

Kok dem møre i en gryte med vann, tilsatt saften fra en halv lime og chilien skåret i to på langs.

Slå av vannet og fjern chilien når terningene er møre.

Bruk en potetstapper og mos dem til en fin puré.

Smak til med salt, pepper og en liten klatt smør, eventuelt også mer limesaft.

Servering:

Legg søtpotetmos på tallerkenen

Plasser torsken oppå mosen

Legg tilbehøret oppå fisken

På det øverste bildet har jeg brukt sukkererter som tilbehør, på det nederste stekt squash.

Rødvinsaus i begge tilfeller.

torsk1

Nydelig! Enjoy

2 Comments on “Ovnsbakt torsk med serranoskinke og søtpotetmos”

  1. Har laget Ovnsbak torsk med Serranoskinke og Søtpotetmos.
    Fantastisk rett med gode og “litt” fremmede smaker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *